Vem är George Kaufman?

George Kaufman var en svensk skådespelare, mest känd för sin pjäs You Can't Take It With You . Han föddes i Pennsylvania 1889 och dog 1961. Under sina 71 år skrev han ett antal låtar, vunnit två Pulitzerpris, en Tony Award och mätområdet utbudet av teater, från att skriva allvarliga dramer, samarbetar om musikaler, och leda prisbelönta produktioner. Även om han inte är välkända namn i den moderna världen, han spelar håller fortfarande stor vikt vid teater, och några av hans starkare spelar fortfarande regelbundet produceras.

föddes i en judisk familj i slutet av-19-talet, gick George Kaufman ursprungligen till lag som en karriär. Han blev snabbt missnöjd med det liv han valt, dock, och bröt sig ur den rollen för att finna sin väg i världen. Efter en spännvidd på ströjobb, helt enkelt arbeta för att överleva, blev han så småningom en journalist. Från att skriva allmänna kopia till tidningar, gjorde han sig att vara en vanlig drama kritiker, och så småningom The New York Times drama redaktör.

Kaufman började sin karriär Broadway co-writing en spela med två mindre kända dramatiker, Larry Evans och W. C. Percival. Detta drama, Någon i huset öppnade år 1918, mitt under den global influensaepidemi, som nästan ödelagt Broadway, eftersom allmänheten upprepade gånger fått veta att inte våga sig ut någonstans med stora folksamlingar. Dessutom, det spelar helt enkelt inte var särskilt bra, och den redan magra folkmassorna krympt ytterligare. Någonsin wit föreslog George Kaufman till sina producenter att de skickat ut annonser som upplyser allmänheten om att om de ville undvika folksamlingar, bör de gå och se pjäsen.

Trots detta tidiga bakslag blev George Kaufman snabbt en Broadway krampa. Från 1921 till 1958, i själva verket inte ett enda år gick utan en lek som produceras på Broadway antingen skrivits av eller regisserad av honom. Till skillnad från många framgångsrika Broadway dramatiker, särskilt de som främst arbetat utanför musikteater, älskade George Kaufman att arbeta med andra, som leder till hans ibland smeknamn, "den stora samarbetspartners. " Den absolut hans favorit medarbetare var Moss Hart, som han skrev några av sina bästa och mest populära låtar. Dessa inkluderade You Can't Take It With You , som vann Pulitzerpriset 1937, The Man Who Came To Dinner , och Once in a Lifetime . Med Hart skrev han också Merrily We Roll Along , en succé i sin egen rätt, som 1981 hade anpassats till en blockbuster Broadway musikal av Stephen Sondheim och George Furth.

Han arbetade också på ett antal musikaler, trots att han vidhöll att han hade absolut ingen musikalisk instinkter. Han samarbetade om träffen om dig I Sing med George och Ira Gershwin och Morrie Ryskind, för vilken han delade med Pulitzerpriset 1931. Han har också senare riktade en produktion av Guys and Dolls som var en succé på Broadway, och som bidrog till att befästa sitt rykte som en utmärkt regissör samt en mästare i att skriva, och för vilken han vann en Tony Award för Riktning 1951.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.