Vem är George H. W. Bush?

Född den 12 juni 1924, tjänstgjorde George Herbert Walker Bush som fyrtioförsta president i USA, med ett register av tjänster i landet sträcker sig flera decennier tillbaka. Här är en översikt över liv George H. W. Bush.

Efter tjänstgöring i amerikanska flottan under andra världskriget, George HW Bush trädde Yale University, där han valdes till president av Delta Kappa Epsilon. Bush var också aktiv i universitetets baseball program, och har äran att spela i den första College World Series. Tillsammans med sport och skolprestationer, var Bush också godtas som medlem i Skull and Bones hemliga sällskapet.

examen från Yale 1948, George HW Bush tillbringa viss tid i det privata näringslivet, men egentligen började göra sitt märke när han började med politik. Medan hans tidigaste ansträngningar var inte framgångsrika, valdes Bush att representera Seventh District of Texas i USA: s representanthus 1966. Under sin tid i denna roll, utsågs Bush som ledamot av parlamentet Ways and Means Committee.

Under 1970-talet blommade den nationella politiska karriär George HW Bush. Funktion som USA: s ambassadör till FN under första terminen av Richard Nixon ordförandeskap ombads Bush att ta på sig rollen som ordförande i Republican National Committee 1972. Under Watergateskandalen, behandlas George Bush med en förlust av popularitet för det republikanska partiet.

By 1976, George HW Bush fått en utnämning av president Gerald Ford som Director of Central Intelligence. Både Bush och belackare republikanska partiet blev överraskade av utnämningen, med ett antal medier och politiska motståndare om att Bush saknade möjlighet att närma sig arbetet med en bipartisan hållning. Trots invändningen var Bush kunna styra myndigheten genom en ungefärlig tid då frågor om dess metoder förr och nu var under noggrann kontroll.

Även planer gjordes för Bush att köra till posten som ordförande i 1980 års val, han var distanserad slutligen av Ronald Reagan till partiets nominering. Bush erbjöds chansen att köra som Vice President på Reagan biljetten, och accepterade. Slutresultatet var att valresultatet var en seger för Reagan /Bush biljett. Kombinationen av Reagan och USA: s president Bush och som Vice President placerades åter på valsedeln inför 1984 års val, och vann en jordskredsseger.

TV-kampanjer för 1988 års val var ofta mycket negativa från alla kandidater. Den höga profilen George Bush Sr gjorde det lätt för motståndarna att anfalla hans rekord, men Bush-kampanjen också noterades för all hjälp och all information man kan kontrollera på motståndare. Till slut, George H. W. Bush blev president Bush, med många känslan av att han kunde nå målet bygger på hans kampanj löfte om inga nya skatter.

Bushs berömda tusen ljuspunkter tal beskrev sin vision för landet och den roll som alla medborgare för att uppnå denna vision. Styrkan i sitt tacktal vid den republikanska konventet bidragit till att ange tonen för resten av kampanjen, och stannade hos honom ända fram till hans val som de fyrtiotvå första amerikanska president.

George H. W. Bush tjänstgjorde en tid som president i USA. Mellan 1989 och 1993, Bush behandlade ett antal frågor att ställa honom isär i historien om amerikanska presidenter. Bushadministrationen meddelat beslutet som tillät USA att inleda det första Gulfkriget, med USA som leder en koalition av FN-styrkor i tvisten. Kollektivet lossnar, känd som "Desert Storm, försökte ta bort de irakiska trupperna ur Kuwait och även förhindra invasion av Saudiarabien av irakierna. När det uttalade syftet att garantera säkerheten i Kuwait var avklarad, började Bush att påminna om amerikanska trupper utan att ta itu med den irakiska regeringen av Saddam Hussein, ett drag som senare skulle ifrågasättas av många olika människor. En annan kontroversiell åtgärd har stöd av Bush för bildandet av det nordamerikanska frihandelsavtalet. Även Nafta skulle inte bli verklighet förrän ordförandeskap Bill Clinton, Bush arbetade nära med Kanadas premiärminister Brian Mulroney att lägga grunden och gör mycket av förberedelserna för avtalet.

George H. W. Bush har också den äran att vara i tjänst vid tiden för upplösningen av Sovjetunionen och slutet på det kalla kriget mellan USA och den sovjetiska staten. Samarbetet mellan de två länderna under Gulfkriget ibland som en av de faktorer som gjorde slut på det kalla kriget möjligt.

Sedan pensioneras från den politiska arenan efter sin tid som president, George HW Bush har lånat ut sitt namn och sitt inflytande till ett antal av de mänskliga rättigheterna orsakar både i USA och utomlands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.