Vem är George Eastman?

George Eastman är en amerikansk uppfinnare som gjort betydande framsteg inom fotografin. Han krediteras med att skapa många fotografiska innovationer som lätt att använda kameror, film och torra plattor. Hans uppfinningar gav honom en hel del pengar genom åren och han generöst donerade medel till universitet, föreningar, offentliga institutioner och företag utvecklingsprojekt.

George Eastman föddes 12 Juli 1854 i Waterville, New York. Även 1854, öppnade sin far, George Washington Eastman, Eastman's Commercial College i Rochester, New York. År 1860 flyttade Eastman familjen till Rochester att komma närmare kollegiet, men George Washington Eastman dog oväntat 1862. Unga George, hans två systrar och hans mamma inte har mycket pengar att leva på och George Eastman hamnade slutat skolan vid 14 års ålder för att stödja familjen. Han fick först ett jobb i ett försäkringsbolag som springpojke och arbetade sedan i Rochester Sparbank som junior kontorist. När han köpte en kamera till 24 år i avvaktan på att åka på semester som gjorde inte hamna inträffar, fann han sig intresserad av idéerna bakom fotografering. Han trodde att kameran var tungt och dyrt för vad han gjorde och han började experimentera med gelatin emulsioner som ett alternativt sätt att utveckla negativ. Det tog honom tre års försök olika förfaranden i mammas kök att få de resultat han letade efter.

George Eastman småningom uppfunnit och patenterat en maskin som utvecklade negativ med en torr process tallrik beläggning. Denna process får de fotografier till en snabbare utveckling tid än den tidigare våt metod för att utveckla fotografier. Eastman Dry Plate Company bildades 1881 och George Eastman hade en finansiell partner som heter Henry Stark. Fyra år senare bytte namn till Eastman Dry Plate och Film Company som Eastmans företaget hade uppfunnit och patenterat rullade film. Det var inte förrän 1892 att ordet, Kodak , blev en del av George Eastman sällskap, som det året firmanamnet ändrades till Eastman Kodak Company. Eastman hade uppfunnit namnet Kodak för sin kamera efter att ha tillbringat en del tid på att försöka komma med ett starkt klingande namn för produkten. Den ursprungliga Kodak Kameran marknadsfördes 1888 och säljs för $ 25,00 US dollar (USD). Det hade 100 exponeringar och konsumenten skickade kameran till Eastman Kodak för framkallning. George Eastman är lätt att använda Brownie kameran kom ut 1900 och såldes för $ 1,00 USD. Den film för Brownie kostar 15 cent per rulle.

George Eastman genererade mer än 100 miljoner dollar till skolor, parker, sjukhus och program välgörenhet. Han grundade en välgörenhetsorganisation grupp kallad VÄLGÖRENHETSKASSA i Rochester som senare United Way . Han började också USA: s första anställda vinstandelssystem program. Eastman arbetade långa timmar och när han pensionerade han färdades på safari resor i Afrika. Sedan han fick diagnosen med en terminal spinal sjukdom, tog George Eastman sitt eget liv den 14 mars 1932.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.