Vem är Eric Moussambani?

När det gäller att göra den olympiska historien finns det en mängd olika register och statistik som idrottare strävar efter att matcha. Men vissa som gör resan till de olympiska spelen skapa ett annat slags arv alla sina egna. Detta var definitivt fallet för simmaren Eric Moussambani under sommarspelen 2000 olympiska spelen i Sydney, Australien.

Eric Moussambani väg till OS inte överensstämmer med den traditionella utbildningsmetoder som de flesta idrottsmän måste genomgå för att berättiga till sina evenemang. I själva verket, i stället påbörja sin träning från unga år har de unga simmare från Ekvatorialguinea tar inte upp sin idrott förrän åtta månader före starten av 2000 års spel. Hans delaktighet i raden av idrottsmän i Sydney berodde på ett nytt program som har utformats för att främja en utveckling av sport i utvecklingsländer runt om i världen. Således var Moussambani inte skyldig att uppfylla de minimikrav kvalifikationer som OS-deltagare i allmänhet vara. Istället valdes han att tävla i tävlingen som en följd av ett wild card ritning mellan olika hoppfulla från ett antal utvecklingsländer.

föddes The Olympic simmare i Ekvatorialguinea den 31 maj 1978 och inte börja simma förrän i januari 2000. Han inträdde i olympiska spelen i Sydney utan att någonsin ha lagt ögonen på en OS-storlek, 160 fot (50 meter), pool innan. Sin utbildning hade ägt rum i en 66 fot (20 meter) hotellets pool med omärkta körfält. Han var planerat att simma 100 värmemätaren frisim med simmare Karim Bare och Farkhod Oripov. Den freestyle händelsen tog en konstig twist, men när både nakna och Oripov diskvalificerades i början av loppet för tjuvstarter. Detta lämnade Moussambani ensamma att slutföra 100 meter händelsen.

Det tog Eric Moussambani sammanlagt en minut och 52,72 sekunder att slutföra hela 100 meter, vilket var dubbelt avståndet hans längsta lopp som kommer i de olympiska spelen. Hans tid placerade honom på över en minut längre än den snabbaste simmare och sju sekunder längre än den världsberömda rekord med Pieter van den Hoogenband på 200 meter. Det var dock inte bara ett personligt rekord för Moussambani, som det också ett nationellt register i sitt hemland. The wild card simmare fortsatte att träna på sin sport och hoppades att återvända till de olympiska spelen 2004. Tyvärr stötte han ett missöde om hans visum som hindrade honom från att delta. Han var också borta från de olympiska spelen 2008 i Peking, Kina.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.