Vem är Bröderna Marx?

Bröderna Marx var en berömd komisk handling av det 20th århundradet. Populär för deras sight-gags och kaotiska inställningar, familjen av bröderna framgångsrikt överförts från vaudeville att filma. Chico, Harpo, Groucho och Zeppo är fast inpräntad i The Encyclopedia of amerikanska kulturen som en av de största komiska lag i historien.

söner två judiska invandrare som lever i Amerika, Leonard, Adolph, Julius och Herbert Marx drevs alla mot musikaliska karriär och sin mor, Minnie. Från sitt hem i Upper East Side i New York City, bildade Minnie dem till en sång för att utföra offentligt. På vaudeville fann fyra bröderna Marx och deras femte syskon, Milton eller Gummo Marx, viss framgång.

Så småningom, när de började knäcka skämt på scenen, insåg pojkarna sin potential som en komedi handling. I flera år utfört de både musik och komik, samtidigt utveckla komiska karaktärer som skulle bli deras främsta personas för hela deras karriär. Gummo lämnat truppen för att tjänstgöra i första världskriget, som byts ut med den yngste brodern, Herbert, mer känd som Zeppo Marx. Genom 1920-talet var bröderna Marx fylla teatrar med sina sympatiska komedi rutiner. Kända för sina gags slapstick syn och detaljerade karaktärer, de fyra bröderna fortsatte att vinna både skicklighet och popularitet. De flyttade sin agera på Broadway 1924, huvudrollen i flera musikaliska recensioner och sina egna föreställningar, Animal Crackers och paradis . från Broadway, gjorde Bröderna Marx snart hoppa till den blomstrande affärer av film. Mellan 1921 och 1933 släppte de fyra bröderna syv filmer, som vunnit enorma popularitet. Zeppo lämnade gruppen i början av 1930-talet, medan de tre bröderna fortsatte att göra filmer, huvudrollen i nio filmer tillsammans och arbetar solo karriär som komiker.

Bröderna Marx var känd för sina särskiljande tecken på scenen och skärmen. Julius, som kallas "Groucho" på scen, var känd för sin buskiga mustasch och glasögon och ständig ström av en rad skämt. Zeppo var rak mannen, och ofta Butt av skämten. Chico talade med en campy italienska accent, medan Harpo var känd för sin tystnad och ljus, lockig peruk. De personas skapades i samarbete med brödernas farbror och mentor Al Shean.

Arvet från Bröderna Marx är enorm i filmen och världar komedi. De betraktas av många experter vara den största gag-komiker i historien i genren. Många moderna fysiska komiker attribut Bröderna Marx som mentorer och inspiration, och världen i komedi skulle vara outsägligt annorlunda utan deras inflytande och många inspelade verk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.