Vem är Benjamin Harrison?

Benjamin Harrison var ett inbördeskrig allmän, en senator, en sonson till president William Henry Harrison, och vårt lands 23. president. Efter att ha vunnit 1888 presidentvalet i elektorsröster, men inte folkval, än de dominerande operatörerna Grover Cleveland, besegrades han 1892 av Cleveland, som vann både populär och valsystemet rösta för en andra mandatperiod.

Benjamin Harrison föddes i Ohio 1833, på en gård som abutted dödsboet efter hans farfar. Han gick Miami University i Ohio. Han blev en advokat, flyttade till Indiana, och en anhängare av det nybildade republikanska partiet och hjälpa till Abraham Lincoln's kampanj 1860. Efter utbrottet av inbördeskriget, Harrison, tillsammans med andra Indiana volontärer i värva dig. Hans rang i slutet av kriget var brigadgeneral.

Efter kriget fortsatte Benjamin Harrison intresse för politik. Han stödde Rutherford B. Hayes och James A. Garfield för president, inledde ett misslyckat bud på guvernör i Indiana, och utsågs till USA: s senat 1880. 1888 förklarade han sig vara en kandidat till presidentposten, och han blev det republikanska partiets kandidat till president den åttonde omröstningen. I hans kampanj drog Harrison på hans härstamning, med kampanjens slogan "morfars hatt passar Ben. " Han stödde en skyddstullar skatt, antitrust-lagar, och självständighet för västra territorierna. Cleveland stödde minska importtullar, men han gjorde ingen kampanj framträdanden efter godkännandet demokratiska nomineringen.

Viktiga initiativ under Benjamin Harrison administration ingår: ? Stödja Sherman Antitrust Act (1890) och McKinley Tariff Act (1890)
? Kallelse till det första Pan-American Conference (1889)
? Utnämning Frederick Douglass minister till Haiti (1889)

Efter hans nederlag genom Grover Cleveland för en andra mandatperiod, återvände Benjamin Harrison till sin advokat i Indiana. Han representerade landet Venezuela i en gränstvist med Storbritannien, höll offentliga föreläsningar, och skrev två böcker: Den här Country of Ours (1897) och synpunkter från en Ex-President (1901). Benjamin Harrison dog i lunginflammation 1901.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.