Vem är Anthony Minghella?

Anthony Minghella var en prisbelönt regissör, manusförfattare och filmproducent vars död i ung ålder av 54 år 2008 sörjdes uppriktigt som en betydande förlust inte bara familjen utan på underhållning i stort. Den brittiska född Minghella hade fått en Oscar för bästa regi och två BAFTA Awards. Dessutom var Minghella ofta kandidat grund av den exceptionella kvaliteten på hans filmer och provocerande karaktär.

Minghella är född 1954 och tog examen från College vid University of Hull. Efter början forskarutbildning vid College, vänster Anthony Minghella göra karriär som regissör. Några av hans tidiga verk har i teatern, men han började snart att samla poäng tv arbete. Att notera var hans samarbete som författare på Jim Henson's The Storyteller , vädring under 1987, och hans arbete som författare på den populära TV-serien (luftning i USA på PBS), Inspector Morse . Ett samarbete med BBC på filmen Truly, Madly, Deeply regisserad och skriven av Anthony Minghella, ledde helt plötsligt till filmens värld. Inledningsvis Truly, Madly, Deeply var tänkt att vara en tv-produktion. Men filmen när du är klar mottogs så väl, släpptes den som en spelfilm istället. Genom 1990 års release av filmen väckt Minghella lysande recensioner, både för att skriva och styra. Semi-tecknad film som tittade på ett kreativt sätt i den kärlek som finns bortom döden, och sedan föreställa sig vad som skulle hända om de döda vägrade att lämna, kallades av vissa kritiker ett av de bästa filmerna 1990.

1993 Anthony Minghella släppte sin andra film, MrWonderful , som fick i bästa blandade recensioner. Han kommer tillbaka med den kritikerrosade The English Patient under 1996, som samlat hans vinna Oscar för bästa regi. The Talented Mr Ripley Under 1999 fick fem Oscarsnomineringar. Sop Cold Mountain , släpptes 2003. Det har sedan dess setts över som en av de bästa filmer som någonsin gjorts, och en utomordentlig tolkning av hjältens resa genom linsen på den brutala amerikanska inbördeskriget. från 2006 Breaking and Entering har inte granskats så positivt. Annat arbete som utförs av Anthony Minghella mottogs vänligare. I synnerhet som en producent för filmer som Tolken , The Quiet American , och Michael Clayton em, har han fått beröm för sin insikt. Vid tiden för sin död hade han svepte produktion på en BBC-anpassning av den populära roman The No 1 Ladies Detective Agency .

Minghella var gift med Carolyn Choa, och har två barn, Hanna och Max. Hans föräldrar och tre systrar överleva honom också. Precis som han personligen ihågkommen av sin familj-av vilka många var med honom i olika produktioner-det är ganska sannolikt att hans filmer kommer att stå som ett fortsatt påminnelse om en extraordinär talang för alla filmälskare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.