Vad är specialpedagogik?

Special avses utbildning för elever som kan behöva extra stöd för att bli framgångsrika studenter. Där hänvisas också till utbildning för de studenter som inte kommer att kunna konkurrera i ett vanligt klassrum. Sedan i USA har alla barn rätt till en utbildning, även de barn som saknar mental förmåga att ta på mer avancerad utbildning erbjuds skolgång som kan hjälpa dem att behärska grundläggande färdigheter.

Så några specialundervisning kan innebära separata klassrum för elever kan eller oförmögna att vara i en konventionell kurs. Andra gånger får specialundervisning hjälpa barn med en viss fråga. Till exempel kan elever med tal förseningar har talterapi och studenter med fysiska problem kan ta särskild arbetsterapi kurser. Detta sker ofta i läroverk på utdragbara basis. En student kommer att delta i normala klasser men kommer att kallas ut ur klassrummet för att få nödvändiga tjänster. Ibland studenter med fortsatt problem som autism kan arbeta med en speciell medhjälpare i klassrummet så att allt arbete kan integreras . Specialundervisning innebär inte att barnets mentala förmåga är dålig. I många fall mycket intelligenta barn får tjänster för att hjälpa dem att bättre hantera skolmiljön.

specialundervisning kan också börja långt innan dagis. USA föräldrar som är bekymrade över barnets tal eller fysiska förseningar, eller som har barn med allvarliga hälsoproblem, kan kontakta specialpedagogik Local Plan Area (SELPA) program så snart deras barn är tre om de har problem. Per statlig och federal lag, måste SELPA erbjuda tester för de studenter som finns vid risk för försenad utveckling eller som kan kvalificera sig genom att ha ett allvarligt hälsotillstånd.

Barn som har ansetts ha betydande skillnader från sina kollegor är inbjudna att delta i SELPA förskolor. Denna tjänst är gratis och är ofta en fantastisk en för barn som visar förseningar. Lärarna kan således ta itu med dessa förseningar två år innan dagis börjar. Ett alternativ till förskola är tillgång till terapi program som talterapi. Vad bra, kan vuxna med betydande kognitiva funktionshinder att delta i program för att lära sig självständighet och kompetens levande. Dessa är också erbjuds utan kostnad, och kan hjälpa vuxna med kognitiva funktionshinder att uppnå en större mängd personlig frihet.

Under skolåren, de som får specialundervisning har en individuell utbildningsplan (IEP), genom vilken det anges mål och boende som behövs för studenten. Föräldrar, lärare, rådgivare och experter som erbjuder tjänster till skolan alla deltar i dessa tester för att hjälpa på bästa sätt hantera områden där ett barn behöver hjälp. Det finns för närvarande en viss oro beträffande specialpedagogik modifiering och assistans på högstadiet och gymnasiet nivå. Lagar i vissa stater inte tillåter eleverna att ta ett ännu något modifierad läroplan och få ett diplom. Liksom, föräldrar kritisera krav exit examen i vissa skolor som inte tillåter användning av vissa adaptiva stöd för elever med vissa behov. Exempelvis vissa dyslektiska elever har särskilt svårt att memorera gånger tabeller. Men de får inte använda en kalkylator på avslutningsprov i Kalifornien skolor. Även om den studerande kan vara en väldigt framgångsrik math student, han eller hon får inte passera gymnasiet eftersom denna anpassning är för närvarande inte tillåtet.

Båda föräldrarna av olika nedsatt arbetsförmåga barn och specialundervisning lärare arbetar för att ändra dessa regler som visas oflexibelt för att ett barn som kräver ändring. Liksom konfronteras med kunskap om statliga normer, specialpedagogik lärare arbetar för att hjälpa eleverna att utvecklas färdigheter som ger dem möjlighet att fullt ut delta med sina kamrater och framgångsrikt graduate high school så är tillämpligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.