Vad är ett socialt Butterfly?

Om du någonsin sett en fjäril i aktion, kommer du att notera att de ivrigt arbete en trädgård, flitting från blomma till blomma för att få fram lite nektar innan vi går vidare. Talan av fjärilen är vacker och målmedveten, trots att sådan mat är nödvändigt för överlevnad. Ändå ljuset övergången från stående blommor, och ofta färgglada vingar insekt har inspirerat termen social butterfly . Det är en utmaning för att hålla fast ursprunget av detta begrepp, eftersom etymologists fortfarande argumenterar över ursprunget till ordet fjäril. Det verkar som om termen, social fjäril, kan först ha använts i nedsättande sätt beskriva unga kvinnor som daterad många olika män. De kan ställas i kontrast till sin motsats, Wallflowers, som satt stilla och väntar på att bli tillfrågad om datum, eller särskilt vid danser, väntar på att bli ombedd att dansa.

Efter hand har sociala fjäril migreras till en beskrivande term , mestadels gäller för kvinnor, som är utåtriktad och bekväm i sociala situationer, kan prata med vem som helst, och som verkar ha en viss elegans och lätthet på fester. Social fjärilar i ett parti inställningen skulle kunna gå från grupp till grupp, kort smutta på nektar varje engagemang och dela några trevliga ord med partysugna. Deras sociala adeptness gör det enkelt för den sociala fjärilar vara ganska hemma i storgrupp inställningar.

Precis som det faktiska fjäril Förbättrar livet för blommorna tenderar social butterfly vara en tillgång på fester. Hon eller han ibland kan starta samtal, prisa tittar på de andra gästerna, och hålla feststämningen mer intressant. Det skulle vara svårare att kasta en fest utan utåtriktad gäster, eftersom de flesta introverta gäster behöver lite uppmuntran att röra sig ett rum, samtalen och hålla en fest livlig. En kombination av extroverts och introverta tenderar att balansera sociala engagemang lämpligare.

Vissa verkar vara medfödd utåtriktad, och det finns nu olika personlighetstest som kan berätta för dig om du tenderar att vara mer utåtriktade eller mindre. Generellt kan du redan vet om du passar social fjäril normer om du har haft möjlighet att delta i sociala engagemang. Gillar du att gå omkring i rummet pratar med olika gäster, eller föredrar du en djup konversation med en Kindred Spirit? Om svaret är ja på den förra, har du förmodligen är utåtriktad social butterfly-typ.

kan termen ibland användas fel att människor som är obnoxiously sociala, högdragna, högt, och som gör rude kommentarer. De kan stomp från gäst till gäst högljutt uttryck för sina åsikter, att de inte flit och de inte har en lätt beröring och medfödda sociala nåd. Detta är inte sant sociala fjärilar eftersom de förringar en social scen snarare än öka det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.