Vad är ett postorderföretag Bride?

A "mail-order bride" är en term som ofta används för att beteckna en kvinna som ansluter sig till en tjänst som är avsedd att sätta upp henne med en man från en annan, vanligtvis mer utvecklade länder. "Mail-order" Titeln syftar på det faktum att dessa kvinnor används för att publicera sina personliga uppgifter i kataloger som utländska män kunde titta på. Men i dag, en typisk "mail-order bride" skulle gå via en online-Matchmaking.

Många postorderföretag brudar kommer från länder som Ryssland, Filippinerna och Ukraina. Dessa länder är ganska svag, och många kvinnor längtar efter ett bättre liv i ett mer ekonomiskt utvecklade länder, såsom USA, Kanada eller Australien. De män som är intresserade av ett postorderföretag brud är ofta relativt välbärgade män som har skilt sig, eller har inte haft framgång med kvinnor i det förflutna. I många fall, beslutar de att föra en kvinna från en mindre utvecklat land, eftersom de tror att dessa kvinnor kommer att vara undergiven till dem, i motsats till de mer självständiga kvinnor från sina hemländer. De har också ofta välja postorder brudar som är betydligt yngre, ofta med så mycket som 20 eller 30 år.

Även i det förflutna, ett postorderföretag brud kan ha gått att gifta sig med en man som hon hade aldrig träffat förut, i dag märks det en uppvaktning process inblandade. Normalt, en man som är intresserad av att finna ett postorderföretag brud kommer att köpa ett medlemskap i ett eller flera organ som ger honom möjlighet att möta och kommunicera med utländska kvinnor. Han kommer då att resa till det land där myndigheten är baserad, och träffa många av kvinnorna där. Han kan gå på privata datum med de kvinnor som han är intresserad av och kan även föreslå äktenskap. Kvinnor kan vara selektiv, och behöver inte gifta sig med den första mannen som frågar, men många gör, helt enkelt därför att de vill lämna sitt hemland.

Under senare år har flera uppmärksammade mordfall har ritat uppmärksamhet på postorder brud. I tre olika fall i USA under de senaste två decennierna, ett postorderföretag brud mördades av sin man. I ett annat fall under 2002, ett postorderföretag brud åtalades för förgiftning sin make.

Sådana händelser har fört noggrann granskning av mail-order bride rörelsen i USA, och en lag som undertecknades i handling under 2006 kallas "Internationella äktenskap Broker Regulation Act" innebär stränga enforcements om en man som bedriver postorder brud. Till exempel måste han lämna sitt kriminella och äktenskaplig bakgrund, han kommer att kontrolleras för sex brott, och kvinnan måste gå att kommunicera med varje enskild människa som önskar kontakt med henne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.