Vad är ett namn ordbok?

Ett namn ordboken alfabetiskt listor förnamn, tillsammans med deras uttal, ursprung eller etnisk tillhörighet, mening eller tolkning, samma namn, alternativa stavningar, popularitet, den vanliga kön på innehavaren av dessa och relaterade namn. De är oftast höras av nya föräldrar som vill idéer för namn för sitt barn eller av dem nyfiken på innebörden och ursprunget i eget namn. Vissa namn ordböcker kan fokusera på ett visst språk ursprung, lovar ovanliga och kreativa namn, eller vara särskilt väl utforskade för en akademisk publik. Ett namn ordboken specifika för ett visst behov kan omfatta kristna och bibliska namn, androgynt namn, namn med en kulturell bakgrund som Celtic, eller bara delar användas för dessa kategorier. Dessa hjälpa föräldrar som vill välja ett namn som kommer att fungera oavsett om de har en pojke eller en flicka, eller föräldrar som vill bevara kulturarvet i sin familj. De behöver inte sålla bland namn som inte tilltalar dem. De skulle lära sig om vanliga manliga namn som John, David och Richard, och mindre vanliga sådana som Cornelius, Arlington, och Bow.

Online ordböcker namn har flera, mer sofistikerade forskning alternativ. Du kan även vända-sökning, besluta om en mening du vill att ditt barn att förkroppsliga, och hitta ett namn som matchar det. För "King" du skulle hitta den persiska namnet Xerxes och engelska namnet Maximilian. Namn med anknytning till vatten ger det indianska Nebraska, som betyder "platt vatten" och hebreiska namn Delilah, som betyder "att hämta vatten. " Ibland är dessa namn verkligen ord på andra språk som har översatts, men ofta namnet har kommit att förknippas med en viss symbol. Ännu mer specifika, kan föräldrarna söka efter ett namn med ett visst antal stavelser, börjar brev, matchning första och mitt namn, eller nivå av popularitet.

till exempel Låt oss titta på en post för det gemensamma namnet Elizabeth: Kön: kvinna. Uttal: Eh-liz'-ah-beth eller Ah-liz'-ah-Beth. Alternativ stavning: Elisabeth. Etymologi: engelska form av det grekiska, Elisabet, från hebreiska, Elisheba. I den hebreiska Bibeln, betyder Elisabeth "Guds ed" eller "hängivenhet. "Kortare versioner, smeknamn och förkortningar: Elisa, Elise, Eliza, Beth, Betsy, Belle, Liz, Liza. Alternativ från andra länder: Elisabetta (Italien), Elisabete (Portugal), Elizabeta (Slovenien). Famous samma namn: drottning Elizabeth i Storbritannien, Elizabeth Taylor, Elizabeth Barrett Browning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.