Vad är en svältande konstnär?

en svältande konstnär är en konstnär, poet, skådespelare, musiker eller andra konstnär som lever i fattigdom. Livet kan vara en ekonomisk kamp för oupptäckta artist som ofta inte kan tjäna tillräckligt för att försörja sig på konst. En svältande konstnär som den romantiska, ibland tragisk figur framställs i litteratur och teater bygger på bohemiska motkulturella som inleddes artonhundratalet Paris. Den franska svältande artister, eller Bohemians som de var kända, inkvarterades dåligt och mat, men ändå stolta över sitt konstnärliga liv som deras existensberättigande , eller skäl för att vara.

Användningen av termen "bohemiska" för att beskriva en svältande konstnär inspirerades av Bohemian människor från den del av Tjeckien kallas Böhmen, men det gjorde inte hänvisa till alla aspekter av den faktiska Bohemian livsstil. De franska och andra nationaliteter tenderade att uppfatta själva bohemerna och zigenare som kon-artister och cirkus folk snarare än faktiska konstnärer. Den franska används uttrycket "bohemiska" för att beskriva en svältande konstnär bara avsåg UTFATTIG ännu frigjorda utsikterna för Bohemians och zigenare. Den första Bohemians var parisiska borgerlig; ungdomar börjar leva på egen hand. De bodde det fattiga livet på en svältande konstnär, men de flesta behövde hem att återvända till när de valde. Snart arbetarklassens människor som verkligen var dålig började också lever de svältande konstnär livet i bohemiska.

Bostäder för en typisk 1850-talet bohemisk var en liten, glest inredd vind-stil rum på översta våningen i ett hyreshus som dessa enheter var billigare i Paris än bostäder på nedre våningen. Många trappor, ofta hundratals, måste klättrat att nå den övre rummen. Ibland flera elever delade på en svit av rum och fokuserade på sin konst men också inspirera andra. Mat till de svältande konstnären begränsades ofta till små mängder av poster såsom potatis, ost och sill. När en bohemisk hade några pengar, var det vanligt att behandla andra Bohemians till en fin måltid med hummer och vin.

Henry Murgers's 1849 spela Scenes de la Vie de Boheme , var den första konstverk för att göra allmänheten mer kunnig i det bohemiska svältande konstnär subkulturer. Victor Hugo's mästerverk Les Miserables där bohemiska studenter ingick som tecken verkar senare, 1862. Murgers arbete presenteras tre svältande konstnär typer: Okända artister som ofta skulle dö i fattigdom, eftersom de trodde upptäckt skulle komma till dem utan egen strävan efter det, betalar borgerligheten arbetare som har levt bohemiska livsstil för sina romantiska överklagande och arbetsmiljön artister utan mycket pengar, men med mycket ambition, som kan överleva även om de blev rik eller förblev fattiga.

Jonathan Larson från 1996 rock musikaliska uthyres var inspirerad av Murgers lek och Puccinis opera, La Boheme , baserad på Murgers pjäs. Larson ingår moderna konstnärliga motkulturella i uthyres med ämnet om droger, aids och homosexuella relationer. Hyra är i East Village område i New York och handlar om de svältande konstnären liv idealistiska ungdomar, av vilka några är hiv-positiva, som kämpar för att tjäna sitt uppehälle från sin konst. Den unga konstnärer förkroppsligar Bohemian /bohemiska filosofi lever varje dag i taget och strävar efter att göra sitt korta liv målmedvetet genom uttryck för sin konstnärliga passioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.