Vad är en orolig Teen?

Många tonåringar uppleva mindre teenage angst som vanligen tänkt som en del av att växa upp. Sedan, på grund av sitt agerande, finns det några som är märkta som är oroliga tonåringar. Deras attityd och åtgärder anses utöver den typiska tonårs ångest och kan även ses som skadar sig själva och deras omgivning. Någon som anses vara en orolig tonåring kan ha något intresse alls i skolan och kan vara våldsamma, deprimerad, självmordstankar, eller missbrukar droger och alkohol. Tonåringarna kan vara extremt arg eller ledsen hela eller större delen av tiden. Dessutom har han eller hon kan också stjäla saker från hemmet eller butiker och rebuffing skolaktiviteter, skolarbetet och att vara med positiva människor. Även detta är bara några av de tecken som en tonåring anses vara i behov av hjälp, är det oftast en kulmen av flera händelser och problem som eventuellt orsaka den enskilde att vara märkt som en bekymrad tonåring.

Medan en förälder kanske inte vet var de ska börja när man behandlar en orolig tonåring, det första steget försöker borde tala till barnet en-mot-en att ta reda på vad problemet är och varför han eller hon agerar ut. I många fall kommer den förälder också marken barnet, ta bort privilegier och även skrika eller skrika i ett försök att försöka tvinga fram en förändring i beteende. Även denna taktik kan fungera för vissa barn, gör det inte för alla. Föräldrarna kan då överväga att skicka sina barn till en andlig rådgivare, till skolan studievägledare eller till en terapeut diskutera frågorna vidare.

Om utagerande fortsätter och eskalerar kan föräldrar överväga att vidta drastiska åtgärder. Militär skola, internat och centra behandling är bara några av de platser som de oroliga tonåring kunde sändas till där han kan få ut av sin nuvarande miljö och försöker fokusera på att förbättra sitt liv. Tyvärr i vissa fall får oroliga tonåringar upptäcker gör olaglig verksamhet och hamna i fängelse eller ungdomsvård center.

Få hjälp kombinerat med stöd och vara motiverad att förändringar kan bidra till att uppmuntra en orolig tonåring att vända sina liv runt. Det finns alltid en potential att växa och vara en positiv medlem i samhället. Om du känner att ditt barn kan uppvisa tecken på att vara en orolig tonåring är det bättre att ta itu med problemet rakt på direkt och försöka få henne den hjälp hon behöver innan det eskalerar ytterligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.