Vad är en Supercentenarian?

En supercentenarian är någon som har levt över en ålder av 110. Living att bli supercentenarian är extremt sällsynt, endast omkring 1. 000 äldsta personer har dokumenterats och kontrollerats, men säkert fler än som har levt över 110. När någon når 110, han eller hon har omkring två procent chans att nå nästa stora milstolpe, 115.

Denna term först dök upp på 1970-talet, när forskarna ville ha en överlägsen form av "hundraåring" Ordet används för att beskriva någon som bor tidigare år 100. Termen "supercentenarian" myntades och verkar ha fastnat, men vissa människor föredrar att det i den kombinerade form av "super-hundraåring. " Hittills inga termer än "supercentenarian" har myntats, antagligen eftersom så få människor lever bortom ålder av 115, den äldsta dokumenterade människan var Jeanne Calment, som dog 1997 vid en ålder av 122.

USA och Japan har båda hög dokumenterade antal äldsta personer, som kan ha mindre att göra med livslängd än det har att göra med noggrann dokumentation i båda dessa nationer. Bekräftar att någon är en supercentenarian kan vara en utmaning, eftersom det krävs ett giltigt personbevis och dokumentation som stöder personens anspråk på supercentenarian status. Med en växande globala trenden mot mer intensiv dokumentation av födelse och död register, utan tvekan mer äldsta personer kommer att börja dyka.

Mycket gamla människor är ofta frågor av studien, eftersom forskare är nyfiken på varför de har levt så länge . Som en allmän regel, folk börjar uppleva hälsoproblem som deras kroppar sakta bryts ner i åldrarna och forskare skulle vilja veta varför en del människor att leva till äldsta personer, medan andra ålder och dör långt innan de når sin 90-talet, tala om sina 100s. I vissa regioner har omfattande genetiska tester utförts på äldsta personer för att se om det finns en genetisk komponent till deras livslängd.

födelsedagar äldsta personer ofta firas i lokala tidningar , och i vissa nationer, kommer statschefen skicka ett födelsedagskort till människor som når milstolpe födelsedagar. Många äldsta personer har intervjuats av pressen, och de citerar en rad olika skäl för sin höga ålder, av ren lycka till mycket goda kostvanor. Många äldsta personer har sagt att de inte röker eller dricker, vilket tyder på att dessa metoder kan bidra till hälsoproblem, och många har också bott mycket aktivt, händelserikt liv, kanske all den spänning håller dem unga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.