Vad är en Googleganger?

författaren till denna wiseGEEK artikel kan vara en författare /musiker från Alabama, näringslivet författaren till Florida tidning eller den bofasta professionella på en golfbana i Pennsylvania. Enligt Googles sökmotor, författaren, journalisten och golfproffs alla har en sak gemensamt, våra namn. Researching ett eget namn på Google eller andra sökmotorer har skapat ett nytt fenomen som kallas Googleganger. En Googleganger är en eller flera personer som har samma namn och som alla visas i en lista över Googles sökresultat.

Termen Googleganger är en ordlek på det tyska ordet dubbelgångare , bokstavligen "dubbel-goer," vilket tyder på en fysisk tvilling eller en kuslig likhet i utseende eller identitet. En Googleganger kan ha samma namn som forskare, men tack och lov inte samma livsstil. Del av det roliga att forska en Googleganger upptäcker hur olika två eller flera personer med samma namn kan vara. En Googleganger kan vara betydligt äldre eller yngre än forskare, till exempel. Det finns alltid en frestelse att kontakta en Googleganger när så är möjligt, och ett antal forskare rutinmässigt ge efter för den frestelsen. Ibland kan det vara mycket upplysande att höra erfarenheter från andra människor som har levt med en obskyr efternamn eller en ovanlig första eller mellannamn. Inte alla Googlegangers kan känna sig bekväm att kommunicera på detta sätt med främlingar som delar deras namn, men ett antal personer svarar på artiga frågor om sig själva. Allt om en Googleganger sökning är positivt, dock. Vissa Internet tvillingar kan ha sitt namn i samband med kriminellt beteende eller andra negativa handlingar. Det kan även finnas vissa identitetsfrågor med Googleganger namn blir förväxlas med besökaren egen identifikation. Om en person befinner sig på en "no fly"-listan eller tar emot en oönskad samtal från långivare eller lag tjänstemän för brottsbekämpning, kan det vara resultatet av en Googleganger dåliga gärningar.

Hitta en Googleganger online kan vara en intressant upplevelse, speciellt om Internet tvilling har en ovanlig karriär eller livsstil. Vänner och familj kanske inte ens inser att en Googleganger existerar, vilket kan leda till en del intressanta frågor om Internet dubbla råkar vara en exotisk dansös eller en ökänd kändis. En kvinnlig college student blev förvånad när hennes mamma berättade att hon visste om hennes deltagande i vuxenfilmer. Studenten upptäckte att en av hennes Googlegangers var verkligen en vuxen skådespelerska som hade använt samma artistnamn. Tack och lov, godkändes denna förvirring upp snabbt, men andra kan tillbringa en lång tid undrat varför deras vänner titta på dem så konstigt efter en rutin på Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.