Vad är en Genius Savant?

Ett geni Savant kan vara något missvisande. Genier är oftast människor med hög intelligens. En savant är vanligen någon som har extraordinära mentala förmågor inom ett visst område. Den enskilde som filmen "Rain Man byggde en Savant. De som är klassade genier är oftast kan leva självständigt. En Savant inte kan göra det. Genial savant är förmodligen mest exakt en "savant. " Inte alla Savant har andra utvecklingsfrågor, men de flesta gör. Tänker de flesta på ett autistiskt person när de tänker på ett geni Savant. De tycker om en person som inte interagera normalt med andra, som har tvångssyndrom beteenden som gör personen svårt att leva med, etc.

Ett bra exempel på ett geni savant är Daniel Tammet England. Tammet kan göra blixtsnabba matematiska beräkningar i huvudet. Annan genius Savant kanske kan påminna om ett musikstycke perfekt efter att ha hört det en enda gång. De flesta människor kan inte ens närma sig dessa konststycken mentala skicklighet.

Genial Savant kan vara född på det sättet eller uppleva någon form av hjärnskada som lämnar bakom detta resultat. Daniel Tammet drabbats av ett epileptiskt anfall när han var fyra år gammal. Efteråt konstaterade han att han hade en otrolig mental förmåga att göra matematiska övningar och räkna enorma mängder. Som ett exempel på de nackdelar många ett geni Savant har kan Tammet inte köra bil eller ens gå på stranden. Hans tvång att räkna allt hindrar honom från de båda verksamheterna. är Genial Savant vanligtvis kvar att fortsätta oavsett fält är öppna för någon med hans säregna förmåga, förutsatt att han eller hon kan hålla ner ett jobb. Men om personen inte kan ta hand om sig själv och leva självständigt, kommer föräldrarna måste vidta åtgärder för att denna situation tidigt.

är inte känt exakt vad som orsakar en person att vara en savant, och varför vissa typer av hjärnskador kan spela en roll. Forskare som studerar fenomenet säger att det kan vara så att en hjärnskada krafter ena sidan av hjärnan för att åta sig de uppgifter den andra hälften och savant syndrom är resultatet. Den bästa tillgängliga behandling är yrkesfärdigheter och kompetens liv terapi, som syftar till att hjälpa personen att leva ett så självständigt som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.