Vad är en FADERSKAPSMÅL?

En FADERSKAPSMÅL är en rättslig åtgärd som vidtas för att fastställa identiteten på far till ett barn. Det finns flera skäl att inleda ett faderskap kostym, men de flesta passar in är att skapa ekonomiskt eller moraliskt ansvar hos den ena eller båda föräldrarna är inblandade. En FADERSKAPSMÅL kan också användas för att få umgängesrätt, eller att lösa en tvistefråga. Föräldrar kan också undvika FADERSKAPSMÅL genom att utarbeta en vänskaplig privat överenskommelse.

Flera personer kan lämna in en FADERSKAPSMÅL. Mödrar arkivera dem ofta att juridiskt fastställa identiteten på den man som far till barnet i fråga. Detta rättsliga beslut kan användas för att stämma för barnbidrag och andra förmåner. En man kan lämna in en FADERSKAPSMÅL att klara upp sin ståndpunkt i ett ärende, och ett barn kan lämna in en FADERSKAPSMÅL att ta reda på vem pappan är. Vissa myndigheter kan också ta initiativet faderskap kostymer, särskilt i fall av omstridda adoptioner. En av de bästa sätten att fastställa faderskapet är ett blodprov som kan beställas av domstol om föräldrarna inte kan nå en överenskommelse. Om blodprovet visar att mannen i fråga inte är far till barnet, kostym avslås. Å andra sidan kan resultatet av testet visar att mannen är far till barnet, varvid domstolen kommer vanligtvis tillsammans med föräldrarna att nå en överenskommelse om vårdnad, barnbidrag, och därmed sammanhängande frågor.

I många fall är en FADERSKAPSMÅL in av en ogift kvinna. Mannen i ett gift par antas vara far till alla barn födda inom äktenskapet, om inte annat bevisas. En man kan använda ett FADERSKAPSMÅL att bevisa ett fall av äktenskapsbrott och potentiellt frikänna sig själv på något ekonomiskt ansvar för ett barn som inte är hans.

Vanligtvis en FADERSKAPSMÅL hanteras av en advokat som specialiserat sig på familjerätt såsom skilsmässa, medling och tvister om vårdnad om barn och stöd. Advokaten har vanligtvis en seriös diskussion med den person som ansökan dräkten, att se till att dräkten har goda grunder och inte kommer att ses som trakasserier eller "störande" kostym. Beroende på region där dräkten inges får passa också tas upp på livet, snarare än i en allmän domstol. I vissa fall är medling och andra stödtjänster som erbjuds via domstol, i ett försök att lösa situationen i godo, oavsett vad resultatet av ärendet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.