Vad är en Drama Queen?

Konflikter och besvikelser är naturliga biverkningar av den mänskliga erfarenheten, men en viss personlighetstyp som kallas "Drama Queen" livets små motgångar kan utlösa explosiva känsloutbrott och andra irrationella beteenden. Termen "Drama Queen", eller mer sällan "drama kung" vanligen tillämpas på någon med en krävande eller överlägsen personlighet som tenderar att överreagera till synes mindre incidenter. Ett drama queen åsikter ofta världen i absoluta, och endast har två inställningar på hennes känslomässiga kontroll knappen, noll och tio. Psykologer kan beskriva en drama queen-eller king som en neurotisk person med histrionisk tendenser, vilket innebär att de tenderar att bli onödigt dramatisk närhelst ordning störs. I litteraturen, karaktären Scarlett O'Hara från Margaret Mitchells Borta med vinden skulle betraktas som en drama queen med dagens mått. Ett drama queen som bekant är självcentrerad och självupptagen, ofta tittar på vänner och släktingar som mindre varelser som tilldelats ta hand om sina personliga behov. Ett drama queen värsta fiende är ensamheten, så hon brukar vara mycket utåtriktad och sällskaplig, men många av hennes vänner tenderar att ligga kvar på ytan nivå. Andra som har upplevt Drama Queen's plötsliga utbrott i det förflutna kan ha en känsla av att gå på äggskal runt henne, inte vilja vara den person som levererar upprörande nyheter eller kränker drama queen på något sätt.

Ett drama queen skulle också kunna beskrivas som en diva, en neurotisk och självupptagen perfektionist benägenhet för plötsliga krav och utbrott. Dock är en diva också brukar anses vara exceptionellt begåvad, vilket inte alltid är fallet med en drama queen. Ett drama queen kan vara svartsjuk eller avundsjuk på andra, vilket kan göra några personliga misslyckanden ännu mer smärtsamma och leda till ytterligare en runda av känsloutbrott eller irrationella tankar på hämnd. I en dramatisk värld kan människor antingen med henne eller emot henne, det finns inga etapper i mellan.

Många föräldrar befinner sig i den föga avundsvärda position för behandling av en ung drama queen. Detta kan vara en svår situation för andra syskon, eftersom deras egna behov får stå tillbaka till dem som dramatisk. Vissa föräldrar väljer att samtycka till en drama queen stället provocera oundvikliga misshumör eller histrionisk utbrott. Genom att konfrontera den blivande drama queens själviska beteende direkt, däremot kan föräldrarna visa att barnets krävande eller manipulativ person inte räcker för att tvinga dem att göra någonting. En ung Drama Queen värsta rädsla är att ignoreras eller blir maktlösa inför andra. i vuxen ålder, som betraktas som en drama queen eller ett drama kung är i allmänhet inte bra. Medarbetare eller chefer kan rädsla inför en drama queen-eller king på arbetsplatsen, eftersom han eller hon normalt inte tar personlig kritik mycket väl. Ett drama queen får finna sig ur den sociala eller politiska loop i arbetet, eftersom hennes tendens att överreagera eller piska ut på andra irrationellt gör det svårt för andra att lita på henne med känslig information.

När en drama queen kan hitta hennes kraftfulla personlighet och färdigheter manipulation användbar i ett fåtal fall kan hennes oförmåga att kontrollera sina känslor och att bilda meningsfulla relationer hålla henne socialt isolerade. Någon som agerar ut på samma sätt som en drama queen kan ha en verklig histrionisk personlighetsstörning och bör överväga att söka råd från utbildade psykisk hälso-och sjukvårdspersonal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.