Vad är Hanky koden?

Hanky koden är ett signalsystem som används av homosexuella män och medlemmar av fetisch och BDSM samhällen att ange sexuell läggning. Signaler i näsduken kod förmedlas genom att bära en näsduk med en viss färg eller mönster i antingen höger eller vänster bakficka, förmedla företräde till någon i närheten som är bekant med begreppet näsduken kod. Iklädd näsduk är det någon som sägs vara "flaggning" och näsduk koden är känd som flaggning, den snusnäsduk kod eller näsduken kod.

Vissa har föreslagit att grunderna i näsduken koden får gå tillbaka ända till 1800-talet, när män i isolerade områden i den amerikanska västern skulle bära röda näsdukar för att visa att de var villiga att ta en kvinnas roll i en dans. Detta är dock förmodligen apokryfiska, och har aldrig bekräftats. Mer fast, utsäde för näsduken kod tycks ha sått på 1970-talet, då homosexuella män började bära näsdukar enlighet med riktlinjer som publicerats i The Village Voice , en dagstidning i New York City. Det finns ett antal fördelar med näsduken kod som förklarar varför det varar än i dag. På 1970-talet, när gaysamhället var mindre uttalad, näsdukar koden får homosexuella män att kommunicera med varandra utan att väcka uppmärksamhet och få män att lättare omfattning ut möjliga datum. I samhällen där näsduken koden var förhärskande, visste männen som bedriver män som inte var flaggning kan vara riskabelt, och de kunde söka partner på grundval av preferenser genom att kontrollera sina bakfickor.

Denna kod visade sig även vara praktiskt i trånga miljöer som gaybarer, där buller och publiken kunde göra det svårt att upprätta en förbindelse med någon. Som näsduk kod sprids i gay-, började det att plockas upp mer allmänt i fetisch och BDSM samhällen och komplicerade varianter av färger, mönster och placeringar började föröka sig. Som regel visar någon som flaggor i vänster ficka att han eller hon är en topp, medan någon som flaggor i höger ficka är en botten. Bottoms föredrar att delta som mottagare i sexuella möten fetisch, medan toppar föredrar den rakt motsatta.

veta om näsduken koden kan vara användbart om du reser till ett område med stor queer eller fetisch-orienterad befolkning, som ni kanske omedvetet sända ut en signal om du lämnar en näsduk i bakfickan. Men många människor är beroende av andra sociala signaler utöver näsduk kod, om du råkar ha, till exempel en grå näsduk i höger ficka medan oskyldigt ridning tunnelbanan, du sannolikt inte kommer att härjas av ivriga bondage toppar, även om någon skulle kunna förhållningssätt med en artig introduktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.