Vad är Citizen Journalism?

citizen journalism är ett begrepp som framsteg tanken att konsumenterna eller vanliga medborgare får ta en mer aktiv roll i nyheterna. Det är ofta kallade "nya medier" och omfattar allt från passionerad insändare och kommentarer på bloggar och nyhetssidor, att bloggare ösa berättelser eller utsätts fiffla eller utelämnat fakta från mainstream media. Citizen journalism påpekar också snedvridning med särskild reportrar eller försäljningsställen nyheter och försök att ge röst åt de båda sidorna på heta knapp frågor.

Ibland kallas gräsrotsnivå journalistik, är citizen journalism betraktas av många nyhetskanaler som ett hot mot journalistisk integritet. Citizen journalister anser dock att deras metoder håller nyhetsorganisationer till högre standard. Även nyhetsorganisationer egentligen inte har något problem med citizen journalism när det är en fråga för medborgarna att föra in bra film de har personligen fångas, kan en del inte alltid uppskattar att erbjuda medborgarna en synvinkel.

citizen journalism har varit ansvarig för bilder och film om saker som kändisar eller poliser uppför sig illa och brott pågår. Medborgarna har också fångat dåligt väder som tornados och effekter av orkaner. Kennedy-mordet greps den får personlig filmkameror och stillbildskameror, och sedan dess terroristattacker, bombningar, och olyckor har också täckts via citizen journalism också.

Vissa journalister verkar känna sig hotade av medborgare journalister, som inte har haft undervisning i journalistik och kan inte kontrollera fakta. Många journalister har tillbringat en livstid att lära, arbeta och finslipa sina båtar. Kritiker av traditionella medier säga att folk är trötta på inriktning, spinn och känsla som de är leds i en viss riktning av några nyhetskanaler. I stället säger de, allmänheten vill ha kalla fakta och tillåtas att göra sina egna sinnen. Citizen journalism är ett annat alternativ.

Det finns också några nyhetskanaler som uppskattar citizen journalism. Användargenererat innehåll kan vara en stor resurs för att bygga hemsida trafik. Dessa butiker njuta höra från medborgare och ge synpunkter på sina webbplatser, brev till redaktören, och EDS op. De uppmuntrar medborgarna att ge tips och bilder. Ibland, konsultera de till och med medborgarna om historier, som kallas deltagande journalistik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.