Som var Attila?

"Attila" regerade kung och Kommendör av hunnerna från AD 434-453. För de första tolv åren han var med och regerade med sin bror, Bleda, som dog 446, lämnar Attila enbart kommandot. Historiker spekulera Attila kan ha dödat sin bror.

Efter sin brors död, började Attila en aggressiv militär kampanj som erövrat mark sträcker sig från Rhen till Svarta havet och Kaspiska havet. Med utökade Hun regel han började pressa romarriket, delta i negationer med Konstantinopel och Ravenna. I 451 gjorde han bra på lång tid hot invadera Västeuropa. Ödelägger stad efter stad, var han nästan vann i ta Orleans, men den kombinerade arméer Rom och VÄSTGOT besegrade honom. Attila tvingades till reträtt, men var kampen för Västeuropa inte över.

styrkor drabbade samman ännu en gång vid Chalons med Attila snävt besegrade. Han tvingades tillbaka över Rhen, skona västeuropa ett förändrat historiens gång.

Året därpå, 452, förde Attila ett nytt krig, denna gång om Italien. Kända för romarna som Guds gissel, med rubriken Attila för Ravenna, den västra huvudstaden i det romerska riket. På vägen han avverkade Aquileia vid Adriatiska havet. Nästa han förstörde Concordia, Altinum och Patavium, skickar man ut för att plundra grannbyarna. Den regionala människor flydde i skräck innan hans arméer.

Attilas styrkor stannade bara kort i Ravenna. Uppfyllas av påven Leo jag på uppdrag av Rom, en del säger han avstår från att gå vidare. Andra anser Allmänna ville korsa Alperna tillbaka till sin huvudstad nära Budapest innan vintern satte in

Attila dog 453 på sin bröllopsnatt. Vissa historiker tror att han drack överskott på natten, gick ut på ryggen, och dog av näsblod av att drunkna i sitt eget blod. Andra spekulerar han var sannolikt en alkoholist, Gemensamma vid tidpunkten, och avled troligen från esofagus varicer spricker. Detta är en blödningen i vener i halsen och magen som är resultatet av kronisk reflux-en följd av alkoholism, Gemensamma än idag.

hunnerna var nomadiserande stammar tros vara av mongoliska anständigt känd för sina häftiga och beredskap. Den Hun staten var bland de första väldokumenterade fall av häst migration i historien, och dess imperium, Europas största vid den tiden. Ändå dog Hun imperiet med död Attila.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.