Vilka var Mound Builders?

Namnet "Mound byggare" hänvisningar till en rad uråldriga indianer som representerar en stor del av kulturella framsteg för infödda amerikaner på ett otal platser i Nordamerika. Det bör förstås att Mound Builders var inte en enda stam. Istället var det många som bor från Mexikanska golfen till Ohio River Valley och Mississippifloden som byggde olika typer av avancerade kullar och hade många fler kulturella framsteg än ofta krediteras uråldriga amerikaner. Den högar, semi-rundade strukturer som steg upp från jorden, kan tjäna flera syften. Effigy kullar var semi-djur formade kullar. Dessa kan ha platser för tillbedjan eller begravningar. En av de mest berömda av dessa som fortfarande finns kvar är 1370 fot (417,58 m) lång Serpent Mound ligger i Ohio. Andra kullar liknade platt-topped pyramider och kan ha använts för religiösa ceremonier.

Olika typer av Mounds får går tillbaka till 2500 f. Kr. och det finns starka belägg för att främja dessa kulturer var betydande. Till exempel vissa arkeologer hävdar att många av de Mound Builders övade storskaliga odlingen så långt tillbaka som 6000 f. Kr. Vissa människor har den felaktiga intrycket att den amerikanska urbefolkningen var främst nomadiserande och hade alltid varit så. Den Mound Builders visar att detta var definitivt inte fallet, och avancerade kulturer och civilisationer var inte ovanligt i hela Amerika. Dessa stammar bleknat, och det är svårt att säga vilka stammar kan nu kräva Ättlingar från olika områden där högar fortfarande finns eller har funnits. När européer först reste till Amerika tog de misstag som indianer omöjligen kunde ha varit Mound Builders. Faktum är att denna uppfattning om ett förnuftigt kulturer som hade utvecklat inte bara jordbruket utan också metallurgi, användes som bevis för att utvisa indianer från mark som de ägde. Det hävdades att indianer förstörde Mound Builders och därför inte hade några rättigheter till den mark de ockuperat. Denna felaktiga antagandet inte står för en kultur som överförs från något till synes mer avancerade till något enklare.

på grund av ökningen av högar över hela Nordamerika, de flesta arkeologer anser att det fanns en tid i det avlägsna förflutna, då många stora indianska bosättningar funnits. Men det är svårt att bestämma exakt vad varje grupp trodde. Arkeologer tror att varje grupp av Mound Builders skulle ha haft sin egen uppsättning av religiösa sedvänjor och kulturella normer, och att dessa kan ha skilde sig avsevärt från praxis i andra grupper. Mound Builders var inte ett homogent folk, men många olika grupper av människor med avancerad kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.