Vilka var Chicago Åtta?

Chicago åtta var en grupp personer åtalade för konspiration, anstiftan till upplopp, och flera andra avgifter i samband med de upplopp som ägde rum på 1968 Democratic National Convention i Chicago. Rättegången i Chicago Åtta år 1969 väckte nationell uppmärksamhet, och visade sig vara det första testet av upplopp bestämmelserna i 1968 Civil Rights Act. Förutom de åtta demonstranterna inför rätta åtta poliser också åtalats om avgifter som hänför sig till upproret. från 1968 Democratic National Convention präglades av våldsamma protester som delegerats till upplopp. Polis och demonstranter både deltagit i upplopp, vilket gör staden en mycket farlig plats att vara. I efterdyningarna av upploppen, en jury sammankallades för att avgöra vem som var ansvarig, och juryn flyttade till åtala Chicago Åtta och åtta poliser, formellt föra dem till domstol mars 1969, med rättegången inleds i september samma år.

åtta män som deltar i studien var Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden, David Dellinger, Lee Weiner, John Froines, Rennie Davis och Bobby Seale. Rättegången i Chicago Åtta åtföljdes av massiva protester utanför rättssalen, vilket staden Chicago att begära assistans från National Guard. I rättssalen, visade männen stort förakt för domstolen, hånfull på domaren och juryn, som återfinns klädd i rättens kappor, och allmänt beter sig illa, så långt det är typiskt rättssalen beteende går. Bobby Seale var så föraktade att domaren brutit honom från rättegång honom till fem års fängelse för domstolstrots och vrida Chicago Åtta till Chicago Seven.

Vid avslutningen av rättegången 1970, två av männen, John Froines och Lee Weiner, frikändes helt. De övriga fem har frikänts för konspiration, men döms för passerar statsgränser inspirera till upplopp och dömdes till fängelse. År 1972 upphävde USA: s sjunde appellationsdomstol övertygelser, med argumentet att försvarsadvokater, Leonard Weinglass och William Kunstler, fick inte full skärm nämndemän, vilket innebär att nämndemän med tydlig partiskhet skulle följa rättegången.

Av de åtta polis, lades ner åtalet mot en av officerarna, och de sju andra frikändes. Skillnaden i behandling av civila och poliser ofta fick kritik, med protesterande tyder på att tjänstemännen skulle ha dömts och utsätts för straff för sin roll i oroligheterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.