Vilka är revolutionära gardet?

Titeln "revolutionära gardet" är en förkortning för "försvaret av väktare för den islamiska revolutionen" De är också kända som Pasdaran , som "väktare" på persiska, det nationella språket i Iran . Den revolutionära gardet bildades i Iran under efterdyningarna av den islamiska revolutionen att utföra uppdrag ideologiskt bevara den islamiska revolutionen. Den nya högste ledare Ayatollah Khomeini och hans anhängare var angelägna om eventuella insatser från USA och andra länder i västvärlden efter USA och Storbritannien sponsrade kupp av Mohammed Mossadeqh 1953. Kuppen, även kallat Operation Ajax återställde makt till pro västra Shahen Reza Pahlavi.

ideologiska bevarande inkluderar, men är inte begränsade till, skydda Iran från framtida inblandning från väst och upprätthålla en islamisk stat. Den iranska revolutionära gardet, som faller under den breda försvarsdepartementet paraply, fungerar helt oberoende av Irans reguljära armé, den Artesh. Strukturerade på liknande sätt som Artesh, det revolutionära gardet är utrustad med marktrupper, flottan, flygvapnet, intelligens och specialstyrkor volontär. De är särskilt ansvar för att kontrollera Irans strategiska missiler och vapen program, nationell säkerhet, gränssäkerhet, narkotikasmuggling, drift och begränsning av sundet Hormoz.

Med arbetskraft på sammanlagt över 125. 000 och möjligheten att 1 miljoner eller mer om reservister ingår, har det revolutionära gardet fortsätta sitt uppdrag som orsakar en stor del av debatt och diskussion i det internationella samfundet. Mest känd för sina mänskliga våg angrepp under angreppen mot städerna, har det revolutionära gardet varit kända för att ge militär utbildning och vapen till många terroristorganisationer i Mellanöstern och världen. En av de mest kontroversiella relationer återstår att utbildningen av Hizbollah militanter av revolutionära gardet. Andra terrorister tros organisationer har fått hjälp av den revolutionära gardet är Hamas, Palestinska Islamiska Jihad och talibanerna. Dessutom har det revolutionära gardet varit misstänkta för att bidra till att destabilisera Irak efter USA "undanröja Saddam Hussein 2003. Många tror att det revolutionära gardet ha tränat, finansierat och levererat vapen till shiitiska miliser under en tid av återuppbyggnad. Revolutionära gardet sammarbete med militanta organisationer och misstänkt aktivitet leverera shiamiliser tjänat dem en plats på den amerikanska "lista över terroristorganisationer i oktober 2007.

Dessutom har revolutionsgarde vuxit till mer än bara en armé i Iran. De fuska nu i alla typer av verksamhet och hjälpa späd av affärsområdena och regering. De kontrollerar miljarder dollar i teknik och konstruktion kapital, tillverkning och illegal införsel av alkohol och har kopplingar till universitet laboratorier och vapen tillverkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.