Vilka är de virvlande dervischer?

virvlande dervischer är en sekt inom sufi gren av islam. De fyller en distinkt dans kallas sema för att hedra Allah som en del av deras religiösa sedvänjor. Sekt är välkänd för denna dans, som utförs i strömmande kläder som skapar en virvlande effekt över prestanda utrymme. Tekniskt, virvlande dervischer är faktiskt medlemmar i Mawlawiyya beslut av sufier, men de flesta västerlänningar är mer bekant med den vardagligt "Whirling Dervish. " bildades Mawlawiyya ordning i den 13: e århundradet av Jalal ad-Din Muhammad Rumi. Rumi var en berömd sufisk mystiker och poet, och mycket av hans arbete är fortfarande mest lästa i hela världen. Tillsammans med andra Sufists, trodde Rumi som självdisciplin, kärlek och ansvar var en viktig del av dyrkan av Allah. Rumi utvecklat sema dans som dhikr , eller minnet av Allah. Dansen följer en uppsättning ritual av steg och rörelser som är avsedda att representera den andliga resan av dansarna.

Termen "Dervish" kommer från ett persiskt ord, Darwish , som har historiskt använts för att hänvisa till en religiös asketisk. En Dervish tar ett löfte om fattigdom och tjänster som en del av hans eller hennes religiösa sedvänjor. Den romantiska associationer sema dans ledde till den populära titeln "Whirling Dervish" för medlemmar i sekten. Sekt var faktiskt kort förbjudits i dess naturliga Turkiet innan den nationella regeringen insåg det historiska och kulturella värde dervischerna. Virvlande dervischer kan också hittas i andra delar av Mellanöstern. Förutom de traditionella flyter klädnader som kännetecknar virvlande dervischer, dansarna också använda speciella musik. Mawlawiyya religiös musik kan höras i hela Mellanöstern, och det innehåller många element som människor förknippar med "orientaliska" musik. Det finns också en rik tradition av Mawlawiyya sång och poesi kopplade till virvlande dervischer också. Mawlawiyya kulturella traditioner firas i många delar av världen, som är den sufi gren av islam i allmänhet.

Grupper av virvlande dervischer resa runt i världen som erbjuder prestanda och utbildning, särskilt den 17 december, när virvlande dervischer firar Rumi födelsedag. Föreställningar hålls också som en del av kulturfestivaler och liknande händelser, och kan även omfatta en kort tal eller föredrag. För att hitta en lokal prestanda virvlande dervischer, prova att söka efter "virvlande dervischer" i ditt område på en sökmotor, eller be lokala kulturella organisationer om prestanda scheman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.