Vilka är de olika typerna av Samhällstjänst?

Begreppet samhällstjänst hänvisar till en handling som utförs till förmån för samhället i stort. Samhällstjänst handlingar kan variera från en engångsavgift för att samla konserver för den lokala maten skafferi en vecka åtagande att tjäna måltider till de hemlösa. Människor inte får ekonomisk ersättning för sin samhällstjänst, även om ett antal tilldelning program finns för att erkänna bidrag från frivilliga. I många fall är samhällstjänst utförs som en del av en persons medlemskap i en social organisation . Young scouterna eller flickscouter kan frivilligt att läsa för de äldre boende på ett lokalt sjukhem eller samla in leksaker att dela ut till behövande barn i samhället. Medlemmarna i en kyrkogemenskap kan ta en weekendresa för att bygga hus för Habitat for Humanity. En branschorganisation för revisorer kan organisera ett försök att skapa låginkomsttagare med skatt förberedelse hjälp. En person som inte behöver vara medlem i en viss organisation att delta i aktiviteter samhällstjänst, dock. Många väljer att volontärer som ett sätt att träffa andra människor med liknande intressen, ungefär som hur man kan umgås på en nattklubb eller ett sportevenemang. Volontärarbete kan vara ett bra sätt för pensionärer att vara aktiva i samhället. Stanna hemma föräldrarna använder ofta frivilligt arbete för att hålla sina yrkeskunskaper skarpa under sin paus från arbetstagarna.

samhällstjänst, samtidigt som helst en frivillig handling, ibland krävs av skolor som villkor för studentexamen. Förutom att stärka en elevs college ansökan, har undersökningar visat att tonåringar som utför samhällstjänst typiska förbättrade studieresultat. Enligt tvingande bestämmelser samhällstjänst, måste tonåringar fylla ett visst antal timmar av övervakad samhällstjänst per termin. De är dock oftast möjlighet att välja aktiviteter som passar deras egna personliga intressen, som sjöng i kyrkokören eller hjälpa till att organisera bibliotekets böcker.

Samhällstjänst kan även beställas som straff för ett brott. När det gäller nonviolent förövare, exempelvis personer som dömts för rattfylleri, får samhällstjänst beställas i stället för fängelse. För inspärrade intagna är samhällstjänst ibland krävs som en del av fängelsets rehabiliteringsprogram. Rensa upp skräp, ta bort graffiti, plantera träd, eller bygga gemenskap lekredskap medan under överinseende av fängelsevakter är vanliga åtgärder som utförs under denna typ av arrangemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.