Vilka är de bästa idéerna för dop inbjudningskort?

Dop inbjudningar tjänar två viktiga syften. Första, fungerar de som ett tillkännagivande av en kommande händelse som anses vara mycket viktigt att dopets sökande och hans eller hennes anhöriga. För det andra tjänar den inbjudan som ett sätt att bjuda in vissa personer att vara närvarande vid händelsen och delta i den heliga händelse. Med detta i åtanke finns det flera basics som gäller för skapandet av ett dop inbjudan som bör övervägas. I samtliga fall är det viktigt för dop inbjudningar att lämna uppmanade parterna med all den information de behöver för att vara närvarande. Detta inkluderar tillkännage namnet på den person som ska döpas tillsammans med datum, tid och plats i samband med händelsen. Sedan tillkännagivandet är också en inbjudan är det också viktigt att formulera svada, så att mottagarna av inbjudan vet att deras närvaro är välkommet och uppskattat. Den konkreta utformningen av dop inbjudningar beror på två viktiga faktorer: ålder dopets kandidat och traditioner trons gemenskap som kommer att genomföra en dop ceremonin. Medan många religiösa organisationer praktiken dop eller dop av spädbarn, andra begränsar riten för dop till personer som tros ha nått det som kallas en ålder av förnuft eller ansvar. Inom denna struktur, kan det finnas vissa delar av ceremonin som gäster bör veta om i förväg. Detta är särskilt viktigt när listan över inbjudna personer från många olika religiösa traditioner.

Tillsammans med svada och eventuella särskilda instruktioner till de gäster bör det allmänna utseendet på dop inbjudningar ligga i linje med principerna för en tro som kommer att övervaka ceremonin. Konservativa religioner tenderar att se positivt på inbjudningar som är dämpad, korrekt, och konservativa i valet av färger, papper storlek och tjocklek. Religioner som tenderar att luta mer mot en icke-creedal förhållningssätt till religion kan vara öppen för användningen av dop inbjudningar som är laddade med färg, är uppbyggd med intressanta och veck roligt och klaffar, och generellt fokusera mer på den högstämda karaktär händelse. När du sänder ut dop inbjudningar av alla slag, är det en bra idé att också bifoga RSVP kort och frankerade kuvert för ett svar. Detta är till stor hjälp i att se till att boende kan göras för bortrest deltagare samt kunna planera för eventuella möten som äger rum efter genomförandet av riten. Generellt sett bör utseendet på korten vara densamma som för inbjudningar, hålla varje element i harmoni med andra. Som en allmän regel bör dop inbjudningar skickas flera veckor i förväg, eller åtminstone med så mycket förhandsinformation som möjligt. Tanken är att låta inbjudna gäster så mycket tid som möjligt att ordna sina scheman så att de kan närvara vid dopet ceremoni. Detta är särskilt viktigt när några av gästerna kommer att resa långa sträckor för att delta dopets ceremoni.

Det är lätt att fastna i mekanik för att utforma den ideala dop inbjudan, är det viktigt att aldrig glömma de andliga betydelsen av händelsen. I slutändan är att en del av den ceremoni som kommer att fortsätta att ha betydelse. Av denna anledning inte tillåter processen för att skapa dop inbjudningar överskugga betydelsen av själva evenemanget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.