Vilka är cisterciensermunkar Av Stift Heiligenkreuz?

cisterciensermunkar av Stift Heiligenkreuz är en ordning av katolska munkar som lever i hjärtat av Wien. Under 2008 fick så stor uppmärksamhet för den största etikett ut en cd med gregoriansk sång, kallas Chant: Music for the Soul . Munkarna betona att de inte vill bli popstjärnor eller nästa Backstreet Boys, men de pengar de får för CD ansträngning kommer att finansiera deras skötsel och många välgörande sysselsättningar.

Abbey De ockuperade av ordern är nästan 900 år gammal, och är en stor medeltida konstruktion med enastående historiskt värde. Den cisterciensermunkar av Stift Heiligenkreuz har ockuperat huset sedan 1133 AD, då en Young Noble övertalade sin rika pappa att stödja den nya cisterciensiska ordning. De har andliga skyldigheter i mer än 20 lokala församlingar, och driva vissa internationella program som ger stöd till dem som studerar för att bli munkar. I början av 2008, chefen för cisterciensermunkar av Stift Heiligenkreuz, fader Karl Wallner, fått ett mejl om ett sökande efter andlig musiker som utförs av Universal Classics skivbolag. Far Wallner skickade klipp av munkarnas sång, och postat en YouTube-video av deras ramsor. Under ledning av Tom Lewis Universal valdes cisterciensermunkar av Stift Heiligenkreuz att spela in ett album med gregoriansk sång för offentliggörande. Det ifyllda släpptes år 2008 och har rönt stor uppmärksamhet i media.

Livet i cisterciensermunkar av Stift Heiligenkreuz är enkelt och helt ägnas åt andliga sysselsättningar. De följer en cykel av bön ständigt, inte för att be om Boons och hjälp, men bara för att prisa Gud enligt den ordning tro. Dessutom munkarna utföra olika välgörenhetsarbete i hela Österrike, och hjälp i närliggande samhällen. För nästan 200 år, har kört munkarna även en liten filosofisk institution, där många av dem fungera som lärare. Under 2007 besöktes klostret och skolan av påven Benedictus, som gav skolan ett särskilt erkännande genom att benämna den en påvlig Athenaeum.

Trots medias uppmärksamhet deras CD har kommit till klostret, den cisterciensermunkar av Stift Heiligenkreuz fortsätta att leva ett enkelt liv i samhället. I intervjuer uttrycker de ofta sin tacksamhet för möjligheten att dela sina sjunger med så många människor. I en värld så ofta fylld med kommersialism och betyg diagram, har musiken i cisterciensermunkar av Stift Heiligenkreuz ett helt annat syfte: det är tänkt att prisa och dyrka och bär föga gemensamt med topp 40-listor eller MTV Awards.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.