Vem är kapten Jack Harkness?

Captain Jack Harkness är huvudrollen i Torchwood , en spinoff-serie från Doctor Who universum, ett kännetecken för brittiska tv. Han dök först upp i "The Empty Child", en Doctor Who episod sänds den 21 maj 2005. Från den utgångspunkten, dök han i alla avsnitt av serien tills den första säsongen finalen.

TV-serien Torchwood , som sänds på BBC Three nätet infördes sedan december 2006. Jack Harness medverkade också i tre avsnitt av den tredje säsongen av Doctor Who (2007) och är en av de få tv-karaktärer som befinner sig på att utvecklas genom dubbel serie.

Jack Harkness, eller kapten Jack, är en tid resande bedragare från det 51-talet. Han är bisexuell, även pansexual, ibland är det sagt, och förklarat att i den 51: e århundradet, med människans upptäckt att han inte är ensam i världen, har sexualiteten blivit mycket mer oviktigt.

Inte mycket är känt om Jack Harkness ungdom. I själva verket har vi inte ens hans riktiga namn. Hans nuvarande identiteten är en han stal från en död världskriget soldat, som han senare träffade och förälskade sig i en episod av Torchwood som handlade om en temporal klyfta. Det är dock känt att han är från Boeshane halvön, och var den första människan från den regionen att ansluta sig till Time byrån, vilket gav honom smeknamnet "face av Boe. " Förresten, den "Face of Boe" är också namnet på den äldsta är i universum, en varelse vars kropp är formad som ett gigantiskt ansikte, och vilken läkare har stött på vid flera tillfällen, varav ett är dess död. Vi ledde till slutsatsen att Jack Harkness och Face of Boe är en och samma, hans exempellösa livslängd är ett resultat av en händelse i säsong 1 finalen i Doctor Who.

För närvarande är kapten Jack medlem i Torchwood, en byrå som härrör från drottning Victoria för att bedriva forskning om utomjordingar på jorden. Han leder Torchwood tre, en gren av det organ som råkar vara belägna på ett område tid splittring och nämns första gången i Doctor Who-avsnittet "The Unquiet dead" i Cardiff, Wales. Huvudkontoret, även kallad hub, är under jord och är fylld med alla slags utomjordisk teknologi.

Captain Jack övervakar ett lag som innehåller en polisman (Gwen Cooper), en läkare (DrOwen Harper), en dator specialist (Toshiko Sato), och ett allmänt stöd man som tycks ta på sig roller som en all-around Butler (Ianto Jones). Medan Jack Harkness är obestridd ledare av sin stab, tar han gärna en baksätet då med doktorn, lyda order nästan utan att fråga. Han framställs som en stark ledare (Torchwood) och en pålitlig näst högsta befälet (Doctor Who) med ett bra grepp om tekniken-markbundna och annat. Ungefär som att läkare är han sett inför moraliskt tvetydiga situationer huvuden.

När det gäller romantik, är Jack Harkness underförstått att vara en affär med Ianto Jones, en av hans anställda. Han har också antytt att ha känslor för doktorn, trots att han aldrig har handlat om dem som läkaren verkar framställas som en varelse något högre än vanlig romantisk interaktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.