Vem är frimurare?

frimurare, även känd som frimurare, är en broderlig organisation eller broderskap som delar gemensamma moraliska ideal och esoteriska värden. Medan Masons är inte en religiös institution i sig, behöver de en tro på en högsta väsendet som en del av deras villkor för införseln. Masons upprätthålla strikta privatliv om sina rutiner, medlemskap och ritualer, som bygger på doktrinen om "broderlig kärlek, Relief och sanning. " för att bli antagen till frimurare, måste en person passera genom en serie utbildnings steg eller grader, vilket inkluderar Angivet lärling, Fellow Craft, och Master Mason. Under sin utbildning, man lär sig ritual prestanda och lagar organisation, och uppmuntras att skaffa sig en djup förståelse av sig själva och deras högsta väsendet, spelar ingen roll hur de tror honom vara. Frimurarna använder ofta King James Version av Bibeln som officiell skrift, även om många centra välja en annan helig text, beroende på religion av sina medlemmar. Det finns vissa regler för vem som kan bli en Mason. Flesta centra kräver en potentiell medlem att få antingen en inbjudan eller en rekommendation från en nuvarande medlem. Traditionellt har Masons bara män över 25 år, men fler beställningar nu accepterar kvinnliga medlemmar eller skapa ytterligare kontor att ta emot kvinnor som vill vara en del av institutionen.

Efter sin karriär som frimurarna, måste en person som lovar också att hålla institutionens hemligheter, som omfattar en rad lösenord och tecken som möjliggör för medlemmarna att känna igen varandra och få tillträde till möten och loger. Potentiella medlemmar måste också enas om att delta i välgörenhet aktiviteter och samhällstjänst, eftersom detta är en del av frimurarna trossystem. Även Masons ofta koncentrera sig på att hjälpa sina egna medlemmar, erbjuder de också hjälp till utomstående.

Många kända personer genom historien har associerats eller tas till vara frimurare. Förteckningen omfattar följande: Fran? Ois-Marie Arouet (Voltaire), Sir Winston Churchill, Benjamin Franklin, Rudyard Kipling, och flera amerikanska presidenter, bland annat George Washington, Andrew Jackson, James Buchanan, Gerald Ford, Andrew Johnson, Theodore Roosevelt och Harry S. Truman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.