Vem är William Henry Harrison?

William Henry Harrison var det nionde USA: s president, och är kanske mest känd för att ställa in några skivor under sin presidentkandidat karriär. Han var den äldste presidenten att väljas fram till 1980-talet, när Ronald Reagan val vid en ålder av 69 bröt Harrisons rekord med ett år. Han var också den första ordföranden att dö i ämbetet, utveckla lunginflammation i sviterna av en förkylning virus. Han tjänstgjorde som president för bara en månad.

På grund av sin korta presidentperiod, är William Henry Harrison mest känd för sin personliga historia innan han valdes 1840. Han var ursprungligen en medborgare i England, den sista presidenten har upplevt övergången från engelska regeln på amerikansk kontroll. Hans far var en framstående Virginia politiker som var mycket aktiv i denna förändring. Benjamin Harris undertecknade självständighetsförklaringen, och var en delegat till kongressen. William Henry Harrison ursprungligen var tänkt att bli läkare, men i stället gick den amerikanska militären efter faderns död, då han i högsta grad behövde pengar och hade mycket lite att fortsätta medicinsk utbildning. Hans ställning mot indianer är tydligt definierade-de var fiender till USA. Från denna position var Harrison häftig besegra dem. Senare när han var guvernör för den nyinrättade territorium Indiana, William Henry Harrison skulle fortsätta att driva en pro-instiftare, anti-indiska agenda, i hopp om att nybyggaren expansion inte skulle uppnås med Native American oppositionen.

Kanske en av de mest minnesvärda insatser William Henry Harrison var hans deltagande i 1811 slaget vid Tippecanoe. Attacken här var på en federation av indianer ledda av Tecumseh, ledare för Shawnee indianerna, och det kort oorganiserat den indiska federationen. 1812 William Henry Harrison deltog aktivt i början av kriget 1812, och 1813, han besegrade Tecumseh, som understöds av den kombinerade brittisk-indiska kraft.

Framtiden nionde president avgick samtidigt 1812 års krig rasade fortfarande, vilket några av hans politiska motståndare att ifrågasätta hans mod och engagemang. William Henry Harrison återvände sedan till privatliv, och mycket snart till det politiska livet. Han var ett hus representant för Ohio från 1816-1819, och ledamot av Ohio State Senate 1. 819-1. 821. Som företrädare för Ohio, blev han en del av den amerikanska senaten år 1824, och tjänstgjorde i fyra år. William Henry Harrison sprang två gånger för ordförandeposten, men förlorade 1836 till Marin Van Buren, och vinnande 1840. Hans val energized den Whig Party, varav Harrison var en ivrig medlem. De var en utlöpare av det republikanska partiet, särskilt intresserade av att ge mer makt till kongressen och försvaga den verkställande makten i USA. Harrison's efterträdare, och Vice President, John Tyler var en Whig också, men uteslöts ur partiet efter att han lyckats Harrison som VD.

Våra 23. Ordförande, Benjamin Harrison , ska inte förväxlas med William Henry Harrison, men de två var närstående. Benjamin Harrison var William sonson. Till skillnad från William Henry Harrison bara servera en tiondel av sin mandatperiod som president på grund av hans tidiga bortgång, var president Benjamin Harrison kunna tjäna fyra år som president.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.