Vem är Pythagoras från Samos?

Pythagoras från Samos var en tidig filosof och matematiker som levde mellan 570 och 480 f. Kr. . Många av Pythagoras matematiska insikter och upptäckter påverkat modern matematik som Pythagoras teorem. Den Pythagoras sats anser att kvadraten på hypotenusan i en rätvinklig triangel är lika med summan av kvadraterna av två andra sidorna. Vissa historiker tror att Pythagoras sats var känd information av egyptierna och babylonierna redan innan Pythagoras från Samos krediterades med att skapa det. Pythagoras gjorde utveckla många teorier, men omfattar många olika ämnen som religion och musik. Alla hans teorier antalet drabbade på något sätt.

Pythagoras musikteori sägs att tiden mellan musiknoter kan uttryckas som förhållandet mellan antalet, eller heltal, en till fyra. Pythagoras trodde att både musik och tal är starka i själen. Att tro låg till grund för sin religiösa övertygelse och läror.

Pythagoras från Samos grundade en skola som lärde det som senare skulle förskotteras av Nostradamus som numerologi. Pythagoras trodde att nummer uttrycka verkligheten. Just när han upptäckte att musik kan förklaras med siffror, tyckte han att den typ av hela universum skulle kunna förklaras av talteori.

Zenon från Elea och Parmenides från Elea, två andra tidiga tänkare som senare skulle inflytande Aristoteles arbete i logiska resonemang, både oense med några av Pythagoras antal teorier. De hävdade att en del av Pythagoras arbete motsade sig själv. Pythagoras själv insåg snart att Zenon och Parmenides hade rätt när han konstaterade förhållandet mellan diagonalen genom en kvadratisk till dess sidor kan inte uttryckas som ett heltal som Pythagoras hade trott.

Begreppet irrationella tal föddes, ironiskt nog på grund av Pythagorus arbete med rationella tal. Användningen av irrationella tal hjälpte korrekta Phythagoras "tidigare beräkningar som blev känd som" DISPROPORTION på diagonalen. " Irrationella tal har visat sig vara ett viktigt koncept för den framtida modern matematik.

Pythagorus "grekiska ön hemland Samos fortfarande existerar idag och är ett populärt turistområde. De flesta av de antika arkitekturen har förstörts i Samos, men att skapa populära turistorter. Samos en gång var känt för sitt rika invånare. I forna tider hade Samos en väg kantad med marmor som bjöd 2. 000 statyer och ett utstuderat tempel. Konkret omfattar nu marmor vägen.

Pythagorus "grekiska ön hemland Samos fortfarande existerar idag och är ett populärt turistområde. De flesta av de antika arkitekturen har förstörts i Samos, men att skapa populära turistorter. Samos en gång var känt för sitt rika invånare. I forna tider hade Samos en väg kantad med marmor som bjöd 2. 000 statyer och ett utstuderat tempel. Konkret omfattar nu marmor vägen idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.