Vem är Milton?

John Milton (1608-1674) är den berömda brittiska Renaissance poet som är mest känd för sina långa poetiska verk, Paradise Lost och dess uppföljare återvunna paradiset . Milton var också en protestant i en mycket katolska världen, vilket gjorde honom till en intressant kritiker av katolska kyrkan i 1600-talet. Han föddes lyckligtvis i England, där protestantismen accepterades allmänt.

Miltons pedagogiska karriär var omfattande. Hans far vid första planerade Milton att komma in i ministeriet, men Milton var inte nöjd med detta beslut. Han istället häftigt eftersträvas avancerad utbildning, examen med en magisterexamen från Kristus College 1632. Han tillbringade sedan ytterligare minst fem år i privata studier, som omfattar ett stort antal ämnen från litteratur, politik, vetenskap. På grund av sina studier, många kallar honom en av de bäst utbildade i det engelska poeter.

Milton gift tre gånger. År 1642 gifte han sig med Mary Powell, som vid 16 var 17 år Miltons junior. Äktenskapet var inte en omedelbar succé. Maria flyttade tillbaka till sin familjs hem en månad efter giftermålet, och stannade där i fyra år. Dock tvingade hennes familjs politiska åsikter hela familjen att söka skydd med Milton, snabbheten Milton och Marias försoning. Milton var fäst hälsning till sin hustru, och hennes död efter att ha fött sitt fjärde barn år 1652, djupt påverkade honom.

Milton gift fyra år senare, till Katherine Woodcock, som bara levde två år efter giftermålet . Han gifte om sig igen 1663, till Elizabeth Minshull. Minshull överlevde Milton och tog hand om honom som han blev allt sämre och slutligen blind av glaukom. En stor del av Miltons tidiga verk prosa till stöd för den protestantiska kyrkan och puritan mål. Emellertid gjorde Miltons första äktenskap han en motståndare till protestantiska lagar om skilsmässa. Milton skrev också skrifter att kritisera utbildningssystemet. Hans arbete Eikonoklastes , är ett argument som motiverar han utförande av Charles I. Arbetet ansågs så politiskt subversiva att Milton greps. Däremot undvek han utförande och släpptes 1659, efter många grunder av hans inflytelserika anhängare. Han pensionerade och började på allvar skriva vers arbete. Han hade tidigare publicerade några poetiska strävanden, som hans sonetter. Ändå två verk Paradise Lost och återvunna paradiset på 1660-talet och 1670-talet skulle bli hans arv till litteratur. Vid den här tiden han var blind och behövde diktera sitt arbete. Den diktamen processen är ett bevis på sin fantastiska förmåga att memorera och lagra information.

Paradise Lost är ett storslaget verk av poesi, på liknande sätt som Homeros Odyssey med tio böcker detaljer hösten Satan, och minskningen av människor eftersom de är förvisade från paradiset efter att ha blivit frestad av Satan i form av en ormen. Många riktigt njuta av Satan som en karaktär, och finner honom mycket attraktiv och intressant. Vissa kritiker talar för att Milton framställd Satan sympatisk att hans påpekande att det onda är lockande.

Paradise Lost var ett inflytelserikt arbete, som studerades av poeterna, som ofta försökt att efterlikna arbetet. Modernisterna, liksom T. S. Eliot, tyckte inte om Milton. Modernistiska åsikter ansvarar för Milton falla från ynnest i studiet av litteratur i 20 och 21-talen.

återvunna paradiset är en fortsättning av Lost , där Satan försöker fresta Kristus och lyckas med honom som han hade med Eve. Kristi vägran att godta något av Satans frestelser är att förena människor till Gud, och en mycket allvarlig kristen argument om vägen till himlen. Versen arbete anses vara en utmärkt, men många känner att det inte närma sig behärska Lost .

Samson Agonistes publicerades tillsammans med Regained och många tycker att det är Miltons diskussion om hans blindhet. Samson görs för att slita i fysisk smärta och han ofta hänvisar till att vara intellektuellt eller andligt blind.

Den sista verk Milton är några publicerade dikter, och några skrifter på utvecklingsländerna amerikanska regeringen, i vilken han var mycket intresserad, eftersom USA hade blivit en tillflyktsort för puritanerna. Milton avled 1674, men han skulle senare hedras på 1920-talet, när Helen Keller inrättade John Milton Society for the Blind, som hjälpte till att kristna material för de blinda, omvandlas och många bibliska och andliga skrifter till punktskrift form.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.