Vem är Jose Luis de Jesus Miranda?

Född 1946, är Jose Luis de Jesus Miranda en man som påstår sig vara Jesus Kristus. Han är ledare för creciendo en Gracia, en kult rörelse baserade i Miami, Florida. Hans namn är omgiven av kontroverser, som hans anhängare hävdar att han är en levande inkarnation av Jesus Kristus och hans motståndare anklagar honom för att vara en kättare, en fd kriminell och heroinist. Miranda har citerats som påstår sig vara både Gud i köttet och Antikrist, han har en tatuering av numret 666 på hans arm.

Miranda tidigaste dagar var helt annorlunda än vad man kunde förvänta sig från Gud i köttet. Han bodde i Puerto Rico i fattiga förhållanden som barn, som pågår för att bli arresterad för narkotikabruk. Han fängslades även för snatteri. Jose Luis de Jesus Miranda hävdar att Guds kraft befriat honom från grepp om hans beroende av heroin, vilket i sin ordainment som pingströrelsen minister och hans medlemskap i Southern Baptist Church innan han grundade sitt eget departement.

Jose Luis de Jesus Miranda inte tenderar att krympa från kontroversen kring hans påståenden. I stället försöker han förklara bort dem. Exempelvis bestrider han inte kalla sig Antikrist. Istället säger han att termen används på honom eftersom människor förväntas att avvisa den judiska läran om Jesus från Nasaret och följa lära Paulus. Som sådan, hävdar Miranda att han är Antikrist eftersom han inte följer den judiska läran, han förnekar all satanisk relation.

Jose Luis de Jesus Miranda har även visat sig vara skickliga på att förklara "666" tatuering som visas på hans underarm. Han säger att numret inte representerar Satan. I stället säger han att "666" representerar Antikrist, som han hävdar är faktiskt den icke-judiska Jesus Kristus. Jose Luis de Jesus Miranda har till och vände kappan mot sådana religiösa ikoner som den katolska kyrkan, som de kallar det onda och instruera sina anhängare att bränna och förstöra bilder av påven. Han hävdar att synden inte existerar, om att brottet är bara fel i ögonen i samhället, inte nödvändigtvis i Guds ögon.

Jose Luis de Jesus Miranda har anhängare i mer än 30 olika länder. Han anser Miami centrum av hans religiösa organisation. Miranda hänvisar till barnen i hans kyrka som super ras eftersom de är rena och saknar vad han kallar fläcken av religion. Han har dock även många belackare som kallar honom för en bedragare, kultledare, hädare, och djävulen själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.