Vem är Hunter S. Thompson?

Hunter S. Thompson föddes i Louisville, Kentucky 1937. Han var författare och journalist som skapade en ny typ av journalistik som kallas Gonzo. Detta innebar inte bara skriva vad som hände, men också komma in i handlingen i berättelsen. Gonzojournalistik deltar också skapa en berättelse där det inte fanns en innan, stretching sanningen tills du inte kunde skilja mellan verklighet och fiktion.

Hunter S. Thompson fick sin första skrift jobb med USA flygvapen. Han skrev sportartiklar, men efter bara ett år lämnade han flygvapnet med en hedrande ansvarsfrihet. Sedan sin ungdom hade han en motgång till regler och riktlinjer, och detta fortsatte under hela sitt liv. Som en ung man, Hunter S. Thompson förkroppsligade begreppet ambulerande reporter, alltid på språng. Varhelst det fanns skriftligt arbete som finns, skulle han ta av. San Juan, Sydamerika, Big Sur-skriva alltid och alltid i skuld. Hans samling av skrifter från denna del av sitt liv, som publicerades i sin bok, The Proud Highway , krönikor en man vada genom ständig skuld och katastrof. Hans enda mål var att få hans ord i tryck.

Thompsons första bok var, Hell's Angels: The Strange and Terrible Saga i Outlaw Motorcycle Gang . Han skrev ur en personlig synvinkel, avskaffar objektivitet och journalistik protokoll. Thompson nedsänkt sig in i Hell's Angels livsstil. Boken blev en bästsäljare och Hell's Angels Thompson tackade genom att ge honom en svår att slå. I sin nästa och mest berömda bok, skulle Hunter S. Thompson tar Gonzojournalistik till det yttersta. Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream , som publicerades 1971, ses nu som en av de stora amerikanska romaner. Man beskriver en drog som drivs resa till Las Vegas med Thompson som Raoul Duke i sällskap med sin advokat, doktor Gonzo. Boken följer regeln att det bästa fiktion är sannare än någon journalistik.

Hunter S. Thompson var en vilde satiriker. Böcker som The Great Shark Hunt och Songs of the Doomed slagit an en ton med en generation desillusionerade av grymheter i Vietnam och Watergate-skandalen. Thompson älskade till järnvägen mot företagens "greedheads" och korrupta politiker. Den satir bet, och även överdriven, aldrig avlägsnat sig långt från sanningen.

Alltid ett politiskt djur, sprang Hunter S. Thompson för sheriffen i Aspen län 1970. Han förlorade med en liten mängd röster, men skrev upp kontot i sin bok, bättre än sex . Hollywood igen snart potentialen i Thompson arbete och två filmer som hittills har gjorts om hans liv. Bill Murray spelade Hunter S. Thompson i Om Buffalo Roam och Johnny Depp spelar honom i filmversionen av Fear and Loathing in Las Vegas .

Hunter S. Thompson var aldrig mainstream. Han omfamnade alltid tunnelbana och kontraproduktiva kultur levnadssätt. Under 2005, Thompson begick självmord med ett hagelgevär sprängning i huvudet. Det var samma metod som används av Ernest Hemingway, en av hans favorit författare. På hans begravning, sköts hans aska från en kanon, en passande gravskrift för en man som levde sitt liv konstigt, snabb och farlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.