Vem är Harriet McBryde Johnson?

Funktionshinder aktivist Harriet McBryde Johnson var född 8 juli 1957 och avled den 4 juni 2008. I en intervju förklarade hon Hennes mål var att hjälpa människor att förstå att "närvaron eller frånvaron av ett funktionshinder inte förutsäga livskvalitet. "

Harriet McBryde Johnsons handikapp var resultatet av en ärftlig neuromuskulär sjukdom som lämnade henne i en rullstol hela sitt liv och inte kunna klä eller bada utan hjälp. Som barn gick hon specialundervisning klasser tills hon blev ombedd att lämna vid 13 års ålder efter att ha påbörjat en kampanj för att få rektorn sparken. Hennes föräldrar hittade en privat skola för henne att delta, där hon utmärkte sig akademiskt. Hon senare när på att tjäna en B. S. i historia från Charleston Southern University, en magisterexamen i offentlig förvaltning från College of Charleston, och en JD från University of South Carolina.

en flitig författare, används Harriet McBryde Johnson hennes gåva med ord för att informera allmänheten om hur det är att leva med ett funktionshinder. Hon ut både skönlitteratur och facklitteratur böcker och regelbundet in artiklar till New York Times och andra uppmärksammade publikationer hela U. S. hennes författarskap var både humoristisk och brutalt ärlig, som hon kallade sig själv med söktermer som "ett bäcken crip" och "ett virrvarr av ben i en diskett skinnpåse. "

I sitt arbete som advokat, som drivs Harriet McBryde Johnson främst inom området för social trygghet funktionshinder överklaganden. Trots att jobbet var inte glamoröst, meddelade hon att hon härstammar stor personlig tillfredsställelse av att hjälpa henne arbetarklassen kunder att få den hjälp de behövde för att leva sina liv fullt ut. Hon var också i styrgruppen för den nationella Lawyer's Guild och var medlem av styrelsen för skydd och försvar för personer med funktionshinder. År 2003 utsågs hon till Årets av New Mobility för att hedra hennes många professionella resultat.

År 2003 Harriet McBryde Johnson skapade stor intresse för frågan om funktionshindrades rättigheter när hon hade ett väl publiciteten debatt med professor Peter Singer, Princeton en filosof som trodde föräldrar och läkare kan etiskt euthanize nyfödda barn med svåra funktionshinder eller avsaknad av högre hjärnfunktioner. Hans argument centrerad på tron att spädbarn, som djur, varken självmedveten eller rationella varelser.

Nationally, är Harriet McBryde Johnson kanske mest känd för sitt arbete protesterade mot Jerry Lewis Telethon. Hon motsatte sig telethon s kapitalanskaffning eftersom hon påstod organisationen främjas "välgörenhet mentalitet" och försökte pressa pengar med "synd-baserade taktik. " För nästan 20 år var hon en av de telethon mest våldsamma motståndare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.