Vem är David Foster Wallace?

Författaren David Foster Wallace liv verkade vara en scen från en stor amerikansk berättelse-full av unika upplevelser, oöverträffad möjlighet och ett tragiskt slut. Det verkade som från tidig ålder var han på väg att bli författare. Född 1962 och en engelsk lärare och filosof, David Foster Wallace tillbringade större delen av sin barndom skriva berättelser och spela tennis.

David Foster Wallace studerade vid Amherst College, där hans far var en alumn, koncentrera inom engelska, filosofi och matematik. Hans äldre engelska avhandling utgör grunden för hans första roman, Sopvals av System , en surrealistisk resa genom vad vissa skulle anse vardagliga aktiviteter. För detta och hans filosofi avhandling, blev han en utmärkelse vinnare och tog hem den Gail Kennedy Memorial Prize.

Wallace studerade sedan vid universitetet i Arizona, där han uppnått en magisterexamen i kreativt skrivande i 1987. Det var ungefär vid den här tiden han började skicka sina artiklar till publicister. Många godtogs, och 1989 en samling gavs ut rätt flickan med Curious Hair.

1991 sin 1. 079 sida episka roman, Infinite Jest , släpptes. Det hade tagit honom tre år att skriva, och det garnered honom mest kommersiella framgång i sin karriär. Fans och kritiker hyllade det för sin gripande stil och subtila användning av bildspråk, och 1992, David Foster Wallace fick MacArthur Fellowship.

Infinite Jest , som centrerar på två huvudpersonerna-en begåvad tennisspelare och en återvinna knarkare och tjuvar-är nästan självbiografisk. Det är långa beskrivningar av panikattacker, förfall moderna amerikanska kulturen och tråkiga skildringar av hur det är att leva i dagens värld. David Foster Wallace skonas ingenting i sina kommentarer om de var av sig själv eller världen omkring honom. Han dabbled även i icke-fiktion, som omfattar både John McCain första presidentvalskampanjen 2000 och 9 /11 tragedi för Rolling Stone . I en serie artiklar, dragit han aldrig ifrån sin användning av ironi, grus och realism, ofta faller på ena sidan eller den andra av en osäker politisk gräns, men alltid lyckats dra in sina läsare. I en intervju med New York Times , meddelade David Foster Wallace far att hans son hade kämpat depression under mer än två decennier. De flesta som kände honom överens om att medicineringen Nardil, som han hade tagit ett par år, låtit honom vara både glad och produktiv. Men under 2007, på rekommendation av sin läkare, upphörde han med det att eftersträva andra behandlingsalternativ, inklusive elektro-terapi.

Den behandling som lämnade honom i ett tillstånd av ångest. Han kontaktade personalavdelningen på Pomona College, där han undervisade i kreativt skrivande, och tog en medicinsk tjänstledig för en termin, under vilken han tillbringade tid med sin hustru och familj. Hans familj såg hans tillstånd förvärras, och den 12 september 2008, David Foster Wallace tog sitt eget liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.