Varför är modellers så tunn?

Många fördömer mycket tunna modellers, vanligen ses trampade på catwalken eller i fotoram. Tunna mode modeller är, som många anser har en negativ inverkan på kroppen bilden av alla kvinnor, och särskilt unga flickor. De flesta designers tydligt ange att kläderna hänga bättre på tunna mode modeller. Men om vi tittar på modeller från 1950-talet eller tidigare, har de inte verkar lida brist på skönhet beror på en något bättre siffra.

År 1960 var de genomsnittliga modellers omkring 5'7 "( 1. 7m) och vägde omkring 129 pounds (58,51 kg). Närvarande genomsnitt modellers två inches längre och väger omkring 114 pounds (51,7 kg). Även mode modeller från 1960-talet hade en hälsosam body mass index (BMI), skulle denna trend snart komma att förändras med en brittisk modell som heter Twiggy. Plötsligt tunn blev sensationellt, med en 91-pund Twiggy ledande avgiften.

På 1980-talet hade emellertid modeller som Christie Brinkley och Cindy Crawford en något friskare BMI, men på 1990-talet återupplivat den Twiggy-liknande modell med "heroin chic" stil. Målet verkade vara att kopiera utseendet på de i sista plågor heroinmissbruk. Flesta modellers av 1990-talet och 2000-talet har en vikt som anses ohälsosamt för sin längd.

Med en tunn-besatt kultur som Amerika, många ser på modellers bär kläder, och hoppas att dessa kläder kommer att göra dem ser lika tunn och några säger attraktiv. Studier visar att kvinnor tenderar att reagera mer positivt på produkter som annonseras på tunnare mode modeller. Gjorde dock designers i Spanien under 2006 ett klart uttalande genom att fastställa minimikrav vikt och BMI krav för modeller. Detta kanske är en vändpunkt i modebranschen mot uppmuntra hälsosammare vikt mellan modellerna.

High fashion plus modeller storlek är en trend som inleddes på 1990-talet blivit allt mer populärt. Under 2006 finns det många kvinnor med en mycket högre än genomsnittliga storleken catering till plus size kläder marknaden. Dessa kvinnor är i många fall bara en representation av skönhet. I själva verket hade de varit födda på 17th century, eller i ett annat land i vissa fall, skulle de ha betraktats skönare än tunn modellers, eftersom EMBONPOINT var en önskvärd kvalitet, och fortfarande i vissa kulturer.

Från de många uttalanden som gjorts av både mode modeller och skådespelerskor med anorexi, vet vi att försöka upprätthålla supertunn status kan vara mycket svårt. Även om det finns några kvinnor som verkar självklart springa mycket tunna, andra tycks inte, och diet har mycket litet att göra med det. Att tvinga en supertunn ideal på allmänheten tydligt påverkar allmänhetens smak, och kan vara mycket skadlig för unga flickor försöker släppa vikt till orealistiska och ohälsosam mål. Många hoppas att Spaniens beslut leder utvecklingen bort från den mycket tunna, till en bättre mat och sundare modell. Det visar verkligen att vissa designers är nu villiga att ta bättre hand om sina modeller, som genom sitt arbete, berika designers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.