Varför är att hitta ett Penny Lycka?

"Find a penny, pick it up. Hela dagen har du tur. " Alla har förmodligen hört detta rim, eller varianter av det, på ett eller annat tillfälle. Du kan ha sagt det själv. Det vidskepelse, faktiskt, har funnits under en ganska lång tid.

dåliga saker kan hända med bra människor när de minst anar det. Som ett resultat folk tenderar att falla tillbaka på gamla ritualer som tycks för att hålla tillbaka katastrof. Det är, de tror på skrock. Många vidskepelser tycks kretsa kring kampen mellan gott och ont, och dessa ritualer var utformade för att svänga balansen på sidan av goda.

Hitta ett öre och plockar upp det är en relativt ny vinkling på en gammal vidskepelse. Många, många år sedan, trodde folk att metall var en gåva från gudarna till människa för skydd mot onda. Från att tro, får vi uppfattningen att metallen ger lycka. I själva verket var det allmänt att någon form av metall hade tur. Det är delvis därför som folk hänga hästskor över sina dörröppningar, slitage berlockarmband, och har en lycka mynt. Den gamla fruar berättelse om att sätta en slant i skon av en kvinna på hennes bröllopsdag kommer artighet en gammal viktoriansk rim. "Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och silver pence i skon. " Dessa var alla vidskepelse som var begäran om lycka för bruden. Men när en silver Sixpence blev omöjligt att göra, hitta ett öre var lättare och så att folk gjorde en ersättning. Nu säger har ändrats till ", och en lycklig öre i skon. " The Penny var avsedd att bäras i skon för bruden att säkerställa att de nygifta skulle alltid ha välstånd. Den bindning av metallburkar bakom ett nygift par bil är en annan version av metall skydda och föra rikedom vidskepelse. Det gamla ordspråket att "Sätt en penny insvept i papper, hålla den för att undvika dina gäldenärer," är ett annat sätt att skyddande metall var tänkt att ge dig rikedom.

Att hitta ett öre anses fortfarande vara lycka, men vidskepelse har utökats till att även omfatta byte av position öre. Om öre hittas heads up, lycka till. Om det visar huvudena, otur. Om du hittar en, och ge den till en vän, har du klarat lycka på någon annan. Oavsett vad, hitta ett öre fortfarande gör att människor mår bra, och hey, du är en cent rikare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.