Vad innebär astronaututbildning?

För många människor, vågade i rymden är en livslång dröm. Tanken på att resa till outforskade når i universum har en oemotståndlig dra för vissa människor. För många kommer den att en orealiserad dröm, men för andra som har det engagemang, kan astronaututbildning bli verklighet.

Även om urvalet är strikt, många människor från civila och militära livet är valt för NASA astronaut kandidat program. Om en ansökan godkänns, då ett ettårigt utbildningsprogram måste fyllas. När utbildningen är klar kandidater blir medlemmar i astronautkåren. Ett år inom kåren gör en rätt att delta i en flygning uppdrag. är Pilot astronauterna ses som början hundar inom rymdfärder programmet. Piloten astronaut måste genomgå rigorösa astronaututbildning, och han eller hon är i alla avseenden kaptenen på fartyget. Ansvaret för besättningen, fordon och mission alla vila på piloten astronauten axlar.

Förutsättningar för pilot astronauter med en kandidatexamen i teknik, fysikaliska eller biologiska vetenskap eller matematik. En kandidat måste också ha flugit jet flygplan för minst 1000 timmar. USA medborgarskap är också en förutsättning. Det finns andra typer av astronauten roller men alla har mycket likartade förutsättningar när det gäller utbildning, fysisk kondition och medborgarskap. Andra astronaut roller omfatta nyttolasten och specialister uppdrag. Astronaut utbildningen är mycket intensiv och krävande och bör ges stor hänsyn innan du ansöker.

Astronaut utbildningen äger rum på Johnson Space Center (JSC) i Houston. Akademiska utbildningen ingår studier i teknisk vetenskap och matematik samt inom meteorologi, astronomi, fysik och datavetenskap. Astronaututbildning omfattar arbetar på shuttle simulatorer. Detta innebär att lära känna instrumentpaneler och felsituationer, om problem uppstår. En annan del av astronaututbildning är simulering av tyngdlöshet. Denna utbildning sker både i flygplan och i stora vattentankar. Under denna utbildning är deltagarna lära sig att utföra uppgifter i tyngdlöshet, inte bara rutinuppgifter som att äta, men även uppgifter såsom reparationer på pendeltrafik och promenader utrymme. Efter att ha grundläggande färdigheter har lärt under det första året, är nästa steg avancerad astronaututbildning. Denna utbildning fokuserar på specifika kompetens som krävs under ett uppdrag. Mycket av denna utbildning sker i Shuttle Mission Simulator (SMS).

Alla möjliga scenario kommer att åtgärdas och reenacted hjälp av simulering och skript. Simuleringarna omfatta visuella och ljud simuleringar. Från start till flyget till återinträde och landning, är alla aspekter noggrant att kontrolleras i detalj. Det finns ungefär 7000 olika fel scenarier som kan testas med SMS-simulator. Astronaut utbildningen är krävande för en anledning, och det tar fantastiska engagemang för att slutföra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.