Vad betyder det när en person är "Green"?

Begreppet "gröna" hänvisar till någon som inte erfarit inom ett särskilt område eller verksamhet. Att vara grön kan tillämpas i många aspekter av livet, men termen är nog oftast används tillsammans med någon som är ny i sitt yrke, befattning eller hobby.

Om nyanställda polis på patrull mishandles en situation, kan det tillskrivas att tjänstemannen är grön. Senare, efter det att tjänstemannen får lite erfarenhet under hans eller hennes bälte skulle institutionen inte förvänta sig samma typ av fel eller missbedömningar på officerens del. Detsamma kan sägas om en advokat som nyligen godkänts i baren och har ännu inte hanterat många fall. Medicinsk praktikanter är ett annat exempel på människor som kan sägas vara grön. Förutom brottsbekämpning, medicinska och jurister, som är grönt kan tillämpas på företag och kollektivanställda positioner. En anställd personal utifrån för att bli en prefekt kan vara grön, även om han eller hon hade en liknande situation någon annanstans. Detta beror på att varje företag driver olika och har sin egen politik. En ingenjör som just fått utbildning i att använda nya maskiner kommer att vara grön på utrustningen.

Därför är grön har mer att göra med brist på erfarenhet är det inte synonymt med obildad . Begreppet är också oftare tillämpas på situationer där är grönt kan ha ganska stora till mycket allvarliga följder om misstag görs. Dessa kan vara livshotande i händelse av en tjänsteman eller fångvaktare, eller de kan vara ekonomiskt vid en börsmäklare eller investerare. En ung, uppkomling företag som når framgång "över en natt" kan mycket väl ha en grön verkställande direktör.

oftare, yngre människor kallas grön, om uttrycket kan användas lekfullt med någon äldre och kunnig när ett byte av position sker. Däremot minskar uttrycket är lämpligt när en viss allmän erfarenhet är inhämtad genom livet. Slutligen är grönt kan också gälla för dykning, fallskärmshoppning, ras bilkörande och andra sporter eller fritidsintressen som kan ha potentiellt extrema konsekvenser i samband med misstag. Begreppet används betydligt mindre med "nonconsequential" hobbies som stickning, ritning, eller musik, om det kan finnas omständigheter där det fortfarande gäller när hobby tas till en professionell nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.