Vad betyder "Childfree" Mean?

Vissa människor som väljer att inte skaffa barn använda termen "childfree" för att beskriva sig själva. Det finns en rad skäl till att välja att inte ha barn, varierande från en önskan att undvika att förmedla negativa genetiska egenskaper till en motvilja mot barn. Den childfree rörelsen är ganska varierande, kör allt från mycket utbildningsbakgrund och till fattiga människor som kämpar för att försörja sig. använder ordet "childfree" är tänkt att skilja mellan att vara childfree, och att vara barnlös. I childfree rörelsen, någon som inte har barn är glada för detta sakernas tillstånd, visar en brist på barn som en positiv sak. Däremot någon som är barnlös är någon som verkligen vill ha barn som inte har dem ännu, eller kan inte ha dem. Vissa människor föredrar också denna skillnad som ett tecken på ömsesidig respekt, vilket tyder på att båda sidor inser att den andra sidan har giltiga skäl att känna sig som det gör.

Även om människor har valt att inte skaffa barn i århundraden den childfree rörelsen exploderade verkligen på 1970-talet, med många "barnlös genom val" organisationer växer upp och skapa olika publikationer talar om childfree livsstil. No kidding! är förmodligen en av de mer välkända childfree organisationer, men många andra grupper finns stöd för en childfree livsstil runt om i världen. Eftersom childfree samhället är så stor och varierande, är det kanske inte förvånande att kontroverser kan hittas i skaran av childfree. Till exempel att vissa människor som väljer att inte skaffa barn kanske gillar barn och har respekt för föräldrar, helt enkelt väljer att inte barnen själva, medan andra childfree människor kritisera människor som väljer att skaffa barn. Slang termer som "uppfödare", "Baby rabies," och så vidare används av vissa medlemmar av childfree rörelsen som pejoratives som andra childfree man uppfattar som kontraproduktiv och kränkande.

Ledamöter av childfree rörlighet får också kamp socialt. I många samhällen, valet att inte skaffa barn ses som främmande och människor, särskilt kvinnor, kan vara pressade att ha barn, och berättade att de inte bidrar till samhället på ett meningsfullt sätt tills de fortplanta sig. För childfree individer, kan detta vara frustrerande, kan det uppfattas barn-orienterad inriktning i sina samhällen. Naturligtvis, för människor som är barnlösa pga fertilitetsproblem eller andra problem, de ständiga frågorna om när barnen är på väg kan vara hjärtskärande.

Eftersom childfree människor ofta känner sig marginaliserade i sina egna samhällen, någon form upp i olika samhällen, om utrymmen där barn inte är välkomna. Childfree grupper organisera childfree kryssningar, childfree turer, och så vidare, och några har även skapat childfree kvarter föreningar och planerade samhällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.