Vad är skillnaden mellan samfund och enäggstvillingar?

Fraternal och enäggstvillingar har många skillnader. Enäggstvillingar ofta beskrivs som de barn som följer av en graviditet som är identiska med varandra. Faktiskt, mer än Likheten är inblandade, och inte alla enäggstvillingar ser "helt" lika, om de inte delar många av samma fysiska egenskaper. När de blir äldre kommer de skillnader baserat på livsstilsval, upplevelser, och en mängd andra faktorer. Tvåäggstvillingar, men delar en livmoder, har färre gemensamma nämnare, och både broderligt och enäggstvillingar är mest identifieras av hur de börjar livet. Det finns andra namn på tvåäggstvillingar och enäggstvillingar. Vanligaste vägen tvillingarna först börjar livet kan kallas dizygotic och enäggstvillingar. Dizygotic, eller tvåäggstvillingar, resultat när en kvinna har två ägg eller ägg som befruktats av två separata spermier. Detta kan innebära tvåäggstvillingar är av olika kön eller samma kön. Även om de är syskon, har de inte dela nära identiskt genetiskt material.

Inom varje sperma eller ägg, finns det skillnader i vad blir ärvt och uttryck, och dessa barn är så lika som syskon, vilket kan vara mycket lika eller olika. De kan också dela en speciell relation eftersom de delade en livmoder. Men även om dessa tvillingar är i samma ålder, är de oftast lätt att skilja från varandra, precis som det skulle vara enkelt att skilja på syskon i olika åldrar. När man jämför tvåäggstvillingar och enäggstvillingar, uppfattning av enäggstvillingar (identiska) tvillingar är mycket olika. I stället för två separata ägg som befruktats av två spermier, dessa tvillingar börjar som ett ägg och en spermie. Under början av processen där det befruktade ägget börjar producera fler celler, fördubblar själv och skapar två embryon eller två barn, i stället för en. Eftersom både baby produceras från samma befruktade ägg, har de nästan alla samma kromosomer och DNA-struktur, och kommer att ha anmärkningsvärda likheter med varandra. De är verkligen mer relaterade än tvåäggstvillingar på grund av sin början. Det finns andra skillnader mellan tvåäggstvillingar och enäggstvillingar. Identiska tvillingar är mycket mer sällsynta. Endast 8% av alla tvillingar är identiska. Dessutom kan broderligt partnersamverkan vara ärftlig, men identisk partnersamverkan är sällan ärftlig och sker med samma generella risken i alla populationer. Det är mycket större skillnad i antalet tvåäggstvillingar födda i olika populationer, vilket tyder på en viss arv. Broderlig twinning är inte alltid en produkt av genetik. Flerbarnsfödslar är mindre vanligt hos kvinnor som är vegetarianer, och mycket mer sannolikt när kvinnor genomgår fertilitetsbehandling att föreställa sig.

ingen roll hur tvåäggstvillingar och enäggstvillingar börja liv, kommer de att ha skillnader. Val i livet kan få betydande inverkan på vilka DNA blir uttryckt. Detta innebär identiska tvillingar kommer att utvecklas längs olika vägar, men många av dem bor mycket nära. Både identiska och tvåäggstvillingar bör uppmuntras att fira sin individualitet. Betrakta dem som samma inte ge varje tvilling möjlighet att hitta sina egna gåvor och styrka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.