Vad är några sätt jag kan göra Äldre människor känna sig behövd?

När människor blir äldre kan vissa börja känna att de inte längre behövs i livet för dem runt omkring dem. De äldre kan vara mer benägen att känna på detta sätt, särskilt om de bor borta från sina familjer. Det finns enkla sätt att du kan hjälpa äldre människor känna sig behövda och erkände på en daglig basis.

Vissa äldre kan känna att ingen vill lyssna på dem på grund av sin ålder, men det finns så många positiva saker man kan lära sig från någon som har levt ett långt och rikt liv. Ett sätt att få äldre människor känner behövs är att ha ett enkelt samtal med dem och verkligen lyssna på vad de säger om hur deras liv varit. Detta kan vara ett enkelt sätt att låta dem veta att deras liv är intressant för dig och att allt som de har varit med om är viktigt och betyder något.

Ett annat sätt att få äldre människor känner behövs är att fråga dem om recept och matlagningstips. Recept och matlagning förändras över tid och i vissa fall, de rätter från år sedan smakar ännu bättre än de gör idag. Överväga att be en äldre person att gå in i köket med dig och visa dig hur man gör speciella rätter som de har lärt sig att laga mat under loppet av sitt liv. Du kan inte bara hjälpa dem att känna sig som behövs, men du får möjlighet att tillbringa kvalitetstid med gott sällskap och eventuellt förbättra dina kunskaper om matlagning också. Du kanske vill överväga att ta tid att skriva en särskild skrivelse låta dina gamla älskades vet hur viktiga de är för dig. Få människor tar chansen att verkligen berätta hur viktiga de är i deras liv och inte många människor har välsignelse att höra det. En enkel anteckning av tacksamhet kan räcka långt för att hjälpa till att göra en äldre person som du älskar känna sig behövda.

Ingen skall behöva känna att de inte behövs, särskilt i vårt samhälle som bör vördas för allt som de har varit med och åstadkommit. Äldre människor ska känna att de är viktiga i denna värld och en viktig del i livet för dem runt omkring dem. Att ta sig tid att bidra till att äldre människor känner behov kan göra stor skillnad inte bara i sitt liv, men i din också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.