Vad är gemenskapen Parenting?

gemenskapen föräldraskap kan i stora drag definieras som en situation där ett barn har vårdgivare utöver hans eller hennes biologiska eller adoptivföräldrar. Dessa vårdare kan vara familjemedlemmar som farföräldrar, fastrar och farbröder, eller äldre bröder och systrar. De kan också vara nära familj vänner, eller andra föräldrar i samhället som hjälper varandra med sina barn.

Icke-traditionella familjer, det vill säga familjer som inte består av bara en biologisk mor och far och deras barn, blir allt vanligare i hela världen. Det finns många ensamstående föräldrar, blandade familjer, adopterade barn, och andra icke-traditionella familjen situationer. Föräldraskap är en heltid ansvar, och inte alla kan göra det på egen hand. Gemenskapen föräldraskap, där mer än två vårdgivare ta ansvar för ett barn, kan bidra till att ge ett barn med extra stöd under sin uppväxt och kan skapa starka band mellan vuxna. I en form av gemenskap föräldraskap, föräldrar och barn får tillbringa tid tillsammans som en grupp, samtidigt som varje förälder tar hans eller hennes tur att titta på barnen när de spelar. Gemenskap föräldraskap av detta slag kräver ett stort förtroende mellan föräldrarna, men det hjälper bilda en stark gemenskap band mellan båda föräldrarna och barnen. Föräldrar gynnas av sådana situationer eftersom samfundet ger extra säkerhet och stöd för sitt barn.

medan gemenskapens föräldraskap ger många positiva effekter för barnet, familjen och samhället som helhet, kan det också vara kontroversiella . Det är viktigt att föräldrar och andra betecknas som primär vårdgivare för ett barn, att ta ansvar för sin uppväxt. När hela samhället kan engageras i att höja ett barn, bör man inte lämna sitt barns välfärd helt upp till andra, speciellt när de har egna barn att ta hand om. Gemenskapen föräldraskap kan därför vara en svår balans, med föräldrar och andra vuxna hjälper varandra, men att ta hand göra sin beskärda del av ansvaret.

EU Föräldraskap är också kontroversiell när det gäller status som icke-föräldrar vårdgivare går. En person kan ta stort ansvar i ett barns uppfostran, i egenskap av en förälder för alla avseenden, men får inte ha några juridiska rättigheter för barnet. Om något händer med barnet juridiskt erkända primära vårdgivare, en person som har att hjälpa till med föräldraskapet ansvar kommer inte nödvändigtvis kunna få vårdnaden om barnet utan en långdragen juridisk strid, eller överhuvudtaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.