Vad är en nunna?

nunna är en kvinna som tagit lovar att ägna sitt liv åt gudstjänster och kontemplation. Även om många människor förknippar begreppet nunnorna specifikt med den romersk-katolska traditionen, kan nunnor finns i en mängd olika kristna sekter, och i andra religioner såsom taoismen, buddhismen, Jainism, och hinduism. Många människor har stor respekt för nunnor och deras religiösa hängivenhet, som blev nunna ofta innebär omfattande engagemang och uppoffring. Det finns en mängd olika typer av nunnor, och många religioner göra en distinktion mellan nunnor och systrar . I religioner som skiljer mellan de två, är en nunna en kvinna som lever ett instängt liv på väggarna i ett kloster eller kloster, ägna sig åt religiös kontemplation och bön. En syster, å andra sidan, lever ett aktivt liv i tjänst i samhället, och några systrar har blivit mycket framstående aktivister, berömd för sitt engagemang för social rättvisa.

Sisters vanligtvis bor innanför murarna till en kloster, men de reser utanför för att arbeta som läkare, lärare, jordbrukare, eller i en rad andra områden. Många systrar skall aktivt uppmuntras att bedriva högre utbildning, med sin kompetens för att stödja klostret och några kloster bli självförsörjande, tack vare den kompetens de åkande. Andra förlitar sig på donationer från samhället. En nunnans löften varierar, beroende på hennes religion och reglerna i den ordning hon går. Vanligen, vows det innebära åtaganden till gemenskap, fattigdom, service och kyskhet, och många nunnor också lova lydnad. Normalt nunnor ta löften efter flera års rättegång tjänst i ett kloster eller kloster, godkänns först som postulants, och sedan som nybörjare, innan de slutligen erbjuds möjlighet att ta löften. När en nunna har tagit löften, är det mycket svårt för henne att lämna klostret, vilket återspeglar det faktum att dessa löften är avsedda att vara permanenta.

Kvinnor har varit placerade i instängd religiösa miljöer i århundraden, och de väljer att bli nunnor av olika anledningar. I djupt religiösa kulturer, till exempel kan en familj förbinder sig att skicka ett barn till klostret för att visa sin religiösa hängivenhet och övertygelser. Kvinnor kan också känna kravet att bli nunnor, efter att ha blivit uppmuntrad av religiösa tjänstemän, andra nunnor, eller sin personliga övertygelse. I vissa kulturer historiskt, blev kvinnor nunnor efter att ha blivit änkling, välja instängt liv för sin sista åren i livet. Den process det att bli nunna varierar, beroende på ens religiösa övertygelser. Som regel är det första steget att tala med religiösa Officiant om möjligheten att bli en nunna. Han eller hon ska kunna ge allmän information, tillsammans med en lista över klostren eller kloster som kan vara lämpliga. De flesta strävar nunnor tar sig tid att undersöka olika kloster nära, letar efter en bra passform, och kloster som ofta välkomna besökare som är intresserade av liv som nunnor.

När en potentiell nunna avgör på ett kloster val, kan hon ansöka om en position som en ASPIRANT eller novis. Normalt ansökan kräver en rad intervjuer, tillsammans med en kort vistelse i klostret och de boende kommer omröstning att avgöra om hon bör välkomnas i samhället. Efter godkännande får hon uppmanas att bidra hemgift till klostret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.