Vad är en eremit?

eremit är en enstöring som lever isolerade från samhället. Ordet kommer från det grekiska ordet eremos , för öken eller öken-Dweller. I kristendomen hänvisar eremit till 40 års eremitic liv, vandring i öknen, medför stora förändringar och religiös övertygelse. En person kan vara en religiös, sekulär eller andlig eremit. Den gemensamt är att han eller hon lever ett ensamt liv i avskildhet. Flesta andliga eremiter dragit sig tillbaka från samhället helt Många religiösa eremiter leva som en munk inom gränserna för en Hermitage. I modern tid

någon som lever utanför samhället betraktas som en eremit, oberoende av hans eller hennes motivation eller mål.

Katolska eremiter kallas munkar. De lever i harmoni i sitt kloster, ofta i tysthet och koncentrera sina ansträngningar på heliga texter och uppmärksam arbete. Ofta deras dagliga verksamhet är i tjänst för hela mänskligheten. Enkelhet skapar förutsättningar för ett liv i kontemplation, bön och gregoriansk chanting.

buddistiska munkar lever ett liknande livsstil, omgiven av heliga företag. De är inriktade på meditation, kontemplation, mässande och recitation av heliga texter. Deras dagliga verksamhet är en av osjälviskt tjänande och hängivenhet. En eremit söker upp denna livsstil för att undanröja alla distraktioner och yttre tecknen på samhället. Enkelhet är viktigt att ta vara på de liv som eremit. Detta inkluderar en förenklad kosthållning, eftersom maten kan vara distraherande att deras ett-pekade uppmärksamhet. för den andliga eremit eller asket, han eller hon bor sammanlagt liv i avskildhet. Helst, de lever i en grotta eller skog, långt från civilisationen. Detta gör att eremit att leva i tystnad, och att fokusera på det naturliga flödet av skapelsen. Detta i sin tur ger honom eller henne att förstå syftet och sanna välsignelser liv. Dessa eremiter lever bortom ego i en stat som ger total tillfredsställelse.

lever som en eremit följer en väg av hängivenhet till Gud, till naturen och till den egna inre. Genom att avstå från alla världsliga och sociala frågor, blir man givetvis mer i samklang med Gud eller gudar i sitt hjärta. Genom att avstå från och släppa alla förutfattade meningar och åsikter, kan denna livsstil det gudomliga att lysa igenom genom fortskrider framåt och rensa vägen samtidigt. ett folkminne från Tao berättar om Lao Tsu lärjunge som skickades till hans grotta att begrunda Tao. Han blev tillsagd att återvända till när han förstod det. Efter upprepade avslag, kom lärjungen slutligen före Lao Tsu och sade: "Mästare, jag har uttömt allt för att känna Tao. Jag ger upp. "I det ögonblicket, sa Lao Tsu kärleksfullt," Ah, nu vi kan börja. "

En eremit kan omfatta många livsstil indelningar. Isoleringen ger anda att ta kontakt med det gudomliga aspekter av livet på ett sätt som är svårt för lägenhetsinnehavare. Källan, kurs och målet för all eremit är att få andlig upplysning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.