Vad är en Tout?

En tout är en engelsk term för en person som försöker få betalt för aktiviteter som de inte ombes att utföra. Växelvis de tout kan vara likvärdiga i amerikansk engelska till begreppet scalper, en person som säljer biljetter till evenemang på en markant upp värde. Ytterligare några restauranger i turistområdena kommer att anställa en tout dirigeras vidare till restauranger och barer. Det tout får inte bara få ett tips för turister, men också en avgift från näringslivet som turist är riktad. Den tout kan utföra andra aktiviteter som i regel anses antingen olagligt eller vilseledande. p

Exempel på tout beteende kan hittas i många länder. Till exempel, stannade en person vid ett stoppljus kan ha någon till fots ras upp att tvätta hans eller hennes fönster. Fönstret bricka räknar med en spets. Detta är en vanlig metod bland personer som är hemlösa och som lever under överfarter. Människor kan wave sådan tout bort, eller vägra att ge ett tips. Eftersom man inte har avtalat om tjänsten, är man inte skyldig att betala för det. I England, en tout får vänta på den plats stannar turnébussen och snabbt börja lasta av människors bagage. De står åter nyblivna av ett tips. De är dock inte anlitats för att utföra denna service, till skillnad från ett hotell eller en flygplats anställd. I Irland, till en likvärdig term tout är spion eller angivare. Detta är särskilt fallet när en tout samlar information på häst eller hund raser om hälsotillståndet för djur. Han kan lyssna på samtal om djurens hälsa och sedan sälja förutsägelser till spelarna.

Denna praxis är ganska lika insiderhandel, eftersom Betting innebär ett risktagande. Flesta tävlingshäst och hundägare försöker avskräcka tout beteende. Det kan leda till total förlust av pengar och ses med avsmak.

Den tout som scalper kommer att stå utanför evenemang som säljer biljetter till ibland två till tre gånger deras värde. De är mest effektiva när sådana biljetter är inte längre tillgängliga. Men precis som med amerikanska scalpers, kontrollera att tout praktiken har en riktig biljett är viktigt. Det är mycket bättre att leta efter någon som säljer en biljett till det nominella värdet. Vissa människor att sluta med en extra biljett eller två och kanske helt enkelt vill få sina pengar tillbaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.