Vad är en Stay-At-Home pappa?

En stay-at-home dad (SAHD) är en far som också tar på sig rollen av primära vårdare av barnet eller barnen i hans hushåll. Vanligtvis fadern tar ansvar för hemmet liksom de höja barnen under dagen, medan modern är den huvudsakliga familjeförsörjare och arbetar heltid. Det finns andra varianter av stay-at-home dad, liksom, eftersom han kan vara i ett icke-relation gift, ensamstående, skild eller änka. Den typiska stay-at-home dad ser själv som en jämbördig partner till modern, och båda ser barnomsorg som viktigare än att ge vika för föräldrarnas traditionella roller. Dessa traditionella roller en arbetande pappa och stay-at-home mor inte längre ses som det enda alternativet på grund av stora förändringar av könsroller i nutidshistorien. Idag kan moderns karriär ger större incitament, pengar eller förmåner som uppmuntrar henne att gå till arbetet medan fadern stannar hemma. Ibland är dock personlighet stay-at-home dad helt enkelt en bättre passform för vård av barn på heltid. The stay-at-home pappa kan också ha något av en mängd olika del-eller heltid förutom att vara den primära vårdaren av sina barn.

Schemat för stay-at-home pappa är ganska identisk med den i stay-at-home mamma och omfattar många verksamheter som är beroende av åldern på barnet eller barnen. På en grundläggande nivå, omfattar dagen hålla barnen rena och mat, men den kan också bestå av otaliga andra aktiviteter. Några av dessa ingår att läsa, spela spel, matlagning, datum lek och promenader, men det finns många fler dagliga aktiviteter som till stor del beror på strukturen i familjen. I alla fall har stay-at-home pappa rollen som primär lärare för sina barn tills de skickas till förskolan eller dagis. Fadern kan också besluta att fortsätta sin roll som främsta utbildare och hem skola hans barn.

Trots den senaste tidens förändringar i samhället som har banat väg för pappor att öka sina barn hemma, finns det fortfarande många pistillmärken samband med bo-at-home dads. Många av dessa innebär de antaganden som män inte är "Wired" att uppfostra barn på samma sätt som kvinnor. Det finns också många grupper avsedda för mödrar, till exempel fritidsgårdar, att rynka pannan på införandet av fäder på grund av dessa antaganden. A stay-at-home pappa kan räkna med att ha en svår tid umgås av dessa skäl, och kommer ofta söka organisationer som innefattar andra stay-at-home fathers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.