Vad är en Stay-At-Home Parent?

En stay-at-home förälder är en förälder som stannar hemma för att öka hans eller hennes barn hellre än att gå till arbete utanför hemmet. Traditionellt, en stay-at-home förälder alltid en hona, eller stay-at-home-mamma, men idag några stay-at-home föräldrar är fäder. Stay-at-home föräldrarna kan eller inte kan också göra ett avlönat arbete hemifrån medan föräldraskap sina barn.

Många föräldrar vill stanna hemma med barnen när de bildar familj, men mest av ekonomiska skäl, inte alla föräldrar har det alternativet. Vissa karriär överlåter inte bra att arbeta hemifrån och ofta båda föräldrarna måste arbeta utanför hemmet för att tjäna tillräckligt med inkomster för att försörja familjen. Om en förälder tjänar nog, då den andra föräldern ofta har möjlighet att vara en stay-at-home förälder. Detta innebär ofta att ge upp några potentiella intäkter, men när dagvården kostnader tas med i beräkningen, kan den inkomstförlust inte vara särskilt stor.

Vissa stay-at-home föräldrar, vanligtvis ändå mödrar snarare än fäder, ge dagvård för andra barn så att de kan tjäna en inkomst från hemmet samtidigt tar hand om sina egna barn. Detta kan vara ett bra arrangemang som barnen kan leka tillsammans, men det kräver mycket tålamod att ta hand om ytterligare barn i hemmet hela dagen. Vissa stater har också begränsningar för hur många barn kan vårdas i ett hem utan ett dagis licens.

A stay-at-home-föräldern kan också driva företag hemifrån och titta på barnen på heltid också. Det kan dock visa sig vara en utmaning att hantera tillräckligt debiterbara timmar samtidigt ta hand om familjen och inkomst från ett företag som drivs hemifrån får inte vara stabil i början. Allt, alternativen för att vara en stay-at-home förälder samtidigt som du tjänar en inkomst hemma expanderar. Det är nu ganska vanligt för företag att ge medarbetarna möjlighet att arbeta hemma om de har visat sig vara bra arbetskraft. Studier har visat att bolaget lojalitet och produktivitet tenderar att öka när de som vill arbeta hemifrån ges denna möjlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.